fredag 20 december 2019

Inkompetenta dumbommar styr Sverige.


Jag är så trött på att ropa ”Klåpare”!


Carolin Dahlman, stjärna på Kristianstadsbladet (läs hela!): 

-Våra makthavare framstår allt mer som inkompetenta dumbommar. De kan inte hålla koll på vare sig pengar eller vapen. Våldtäktsmän släpps ut i det fria och utvisade som klassats som säkerhetshot får stanna – poff, ooops, ojdå."

På fredagen skrev Aftonbladet att två män som av tingsrätten dömdes för grov våldtäkt slipper utvisning. Skälet? Jo, de riskerar straff för avbruten militärtjänst i Eritrea.
Männen hade alltså misshandlat en kvinna och våldtagit henne under knivhot; att de dömdes till hela fem års fängelse tyder på att brottet var av det grövre slaget. Åklagaren hade yrkat på utvisning i 15 år, men på grund av att de hade brutit mot lagen i sitt hemland och därför riskerar straff tyckte tingsrätten att våldtäktsmännen skulle få stanna i Sverige."

Min kommentar: Hårresande, även om vi borde börjat bli vana vid dessa groteska domar.









– Straffen behöver skärpas så att de som begår brott inte kommer undan för lätt och brottsoffren får upprättelse.
– Socialtjänst, polis och skola behöver befogenheter för att ingripa när unga riskerar att hamna i snett och deras föräldrar misslyckas med uppfostran.
– Nämndemän och domare behöver riktlinjer som gör att godtycke och subjektivt tyckande minimeras. Om lagen ska gälla lika för alla kan dess tillämpning inte bero på hur en enskild person mår den dagen.
– Myndigheter behöver skyndsamt se över sina säkerhetsrutiner, både vad gäller it och den fysiska miljön. Politiker måste ha mod att ställa krav.





3 kommentarer:

  1. Hon är en av dom få journalister som gör sitt jobb. Läste om en ensamkommande (förmodligen 30 plus) som i måndags släpptes från förvaret i Märsta, där han suttit sen i augusti. Han har fått avslag 8 ggr. Men nu har en kvinnlig aktivist anlitat en advokat (vänsterpartist) som fått FN att hindra utvisning. Är det konstigt att SD ökar, idag nästan 30 procent i Sentio. Läste att tre stycken är gripna i Syrien, misstänks ha hjälpt Akilov när han begick terrordåden. Men Stefan och Ann Linde (gift med Mats Eriksson) kämpar nu för att IS-barnen ska hämtas "hem" till Sverige. Men om Ebba som Akilov mördade bryr dom sig inte. Regeringen måste sparkas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. För mig är det som att leva i en mardröm, när allt jag trott var rätt plötsligt är fel.

      Radera
  2. Tonald Drump2019-12-20 21:57

    Inkompetenta dumbommar styr inte, dom bara klamrar sig fast vid det allt snabbare och oregerliga rullande klotet som kallas Sverige.

    SvaraRadera