söndag 26 maj 2019

Di:s PM Nilsson beskriver, med ackuratess, statsministerns totala strategikollaps.



Utdrag ur ledare av PM Nilsson Di, OBS läs hela:


-"Den nu avslutade EU-valrörelsen var den första som helt och fullt utspelades i det som kallas det nya politiska landskapet. Socialdemokraterna satte spelplanen direkt och utlyste valet till en folkomröstning om högerpopulismen och att valet stod mellan demokrati och extremism. De nya JÖ-partierna svansade lydigt efter.

--------------

För det fjärde skadar statsministern relationer med grannländer. Polen är ett viktigt land för Sverige. Vi har ett militärt samarbetsavtal och som icke-euroländer liknande intressen i EU. Vi behöver varandra och folken har nära band, inte minst på grund av de många polacker som bor och arbetar i Sverige. Att som Löfven blanda samman nazism med den nuvarande politiska utvecklingen i Polen är ett historiskt övergrepp. I förhållande till folkmängden drabbades Polen mer än något annat land under kriget och utsattes därefter för en kommunistdiktatur. Sverige lyfte inte ett finger.
tsattes därefter för en kommunistdiktatur. Sverige lyfte inte ett finger.

Statsministern drar sig inte ens för att smutskasta de nordiska grannländerna, som alltid toppar listorna på de mest demokratiskt utvecklade staterna i världen. När han varnar för att högern ”i land efter land” har tagit makten med hjälp av ”högerextrema partier” är det främst Finland, Norge och Danmark han pratar om. Ingen annan region i Europa präglas just nu så starkt av just det mönster Löfven menar hotar demokratin. Alla begriper att han inte menar allvar men det är inte bra att Sveriges statsminister återkommande säger att våra viktigaste grannländer demonterar demokratin och bedriver eftergiftspolitik åt nazister. Det är ju inte sant.


Det nya politiska landskapet är en galenskap som sår onödig split, främjar lögner och överdrifter och är fjärran från den politiska vardag som alla ska hantera när dammet lagt sig. Det hjälpte Socialdemokraterna att klamra sig fast vid regeringsinnehavet i januari. Men C och särskilt L bör snabbt söka sig bort och lämna det nya landskapet åt sitt öde. Det är kanske intressant för tidningsredaktörer och twittrare. Men framtiden för svensk demokrati och partipolitik finns inte här."

1 kommentar:

  1. Löfven och gänget kör på med sitt nazist/fascist tugg, olidligt tröttsamt. Hur länge till ska dom klara av att valla sin röstboskap framåt med detta utslitna budskap?

    SvaraRadera