Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Oskar sa: - "Denna blogg är en stilla oas för frihetstänkare." De vackra orden kom så nära min tanke om hur det ska kännas att vara här! Jag kontrollerar inte era kommentarer, gör det själva och ta ert ansvar enl svensk lag.
Om deadline var 1982, är det då lönt 37 år senare att ens bry sig. We are doomed.
SvaraRaderaHar ni sett filmen "Being There" med Peter Sellers som Mr. Chance? Tänkte direkt på likheten mellan honom och Greta, nu när hon har börjat träffa potentater.
SvaraRaderaGanska missvisande graf. Sverige har "exporterat" stora delar av sin kolförbrukning till Kina där våra konsumentprodukter tillverkas och i lilla Luxemburg finns det stora stålverk som tillverkar stål åt hela Europa.
SvaraRaderaKan du Noga visa grafen som inte är missvisande.
SvaraRaderaHär, t ex:
SvaraRaderahttps://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Statistik-A-O/Vaxthusgaser-konsumtionsbaserade-utslapp-per-person/
Egentligen bryr jag mig inte om utsläpp av livets gad koldioxid. Finns betydligt farligare ämnen att jaga, knarket. Näringens kolhydrater ombildas i mitokondrierna till koldioxid ( finns det med i grafen) . Då frigörs energi. Denna energi binds i adenosintrifosfat, ATP, som bildas samtidigt. Ät inte så mycket så andas du ut mindre koldioxid. Jag bakade nyss. Jästenzymer spjälkar en molekyl socker till koldioxid och vatten vid brödbak eller ölbryggning. Då frisätts någon elektronvolt i energi och degen eller brygden blir varm. Dessutom tränar jag flitigt, släpper då ut vattenånga som är en kraftfullare växthusgas än koldioxid. Vem vet, kanske lite utsläpp av den kraftfullaste växthusgasen metan.
SvaraRadera