söndag 17 mars 2019

Greta och bästisen DN: - Vår tid är ute!!

Barnet Greta i DN: "Sverige är ett av tio länder med högst ekologiskt avtryck per capita". Ingen källa. Inget stöd. Ingen kritik. Ingenting ... utom "klimataktivist med stjärnstatus" ...
Lennart Bengtsson, professor meteorologi Max-Planck-Institutet: "svenskarna har ingen anledning att ha dåligt klimatsamvete. De har gjort mer för en effektiv energihushållning – eller för klimatet om man så vill – än något annat industriland." Men detta är DN helt ointresserade av till sin "nyhets"-förmedling. 

Fast......

6 kommentarer:

  1. Tonald Drump2019-03-17 17:50

    Om deadline var 1982, är det då lönt 37 år senare att ens bry sig. We are doomed.

    SvaraRadera
  2. Har ni sett filmen "Being There" med Peter Sellers som Mr. Chance? Tänkte direkt på likheten mellan honom och Greta, nu när hon har börjat träffa potentater.


    SvaraRadera
  3. Ganska missvisande graf. Sverige har "exporterat" stora delar av sin kolförbrukning till Kina där våra konsumentprodukter tillverkas och i lilla Luxemburg finns det stora stålverk som tillverkar stål åt hela Europa.

    SvaraRadera
  4. Kan du Noga visa grafen som inte är missvisande.

    SvaraRadera
  5. Här, t ex:
    https://www.naturvardsverket.se/Sa-mar-miljon/Statistik-A-O/Vaxthusgaser-konsumtionsbaserade-utslapp-per-person/

    SvaraRadera
  6. Egentligen bryr jag mig inte om utsläpp av livets gad koldioxid. Finns betydligt farligare ämnen att jaga, knarket. Näringens kolhydrater ombildas i mitokondrierna till koldioxid ( finns det med i grafen) . Då frigörs energi. Denna energi binds i adenosintrifosfat, ATP, som bildas samtidigt. Ät inte så mycket så andas du ut mindre koldioxid. Jag bakade nyss. Jästenzymer spjälkar en molekyl socker till koldioxid och vatten vid brödbak eller ölbryggning. Då frisätts någon elektronvolt i energi och degen eller brygden blir varm. Dessutom tränar jag flitigt, släpper då ut vattenånga som är en kraftfullare växthusgas än koldioxid. Vem vet, kanske lite utsläpp av den kraftfullaste växthusgasen metan.

    SvaraRadera