fredag 8 februari 2019

Stefan Löfvén talar inför S-kamraterna och trampar rakt ut i spenaten. Och tappar hela ansiktet. Igen.


SR: Statsminister Stefan Löfven varnade i dag för växande högerextremism i Europa i ett tal inför EU-valet i maj.
– De har lyckats förr. De ska aldrig, aldrig lyckas igen, sa Löfven.

– Högerextremisterna i land efter land försöker nu gå samman, för att släppa loss extremnationalismen på kontinenten och piska upp hat. De har lyckats förr. De ska aldrig, aldrig lyckas igen, sa Löfven.
Stefan Löfven framställde kampen mot högerextremism och nationalismen i Europa som valets allra viktigaste fråga.
– Vi har sett det på slagfälten i Verdun. Vi har sett det i gaskamrarna i Treblinka eller i skogarna i Katyn. Vi har sett det framför massgravarna i det forna Jugoslavien.




Henrik Sundström, FB, gör journalisternas jobb:

-"Löfven verkar vara lika bra på historia som han är på liberal demokrati.
Verdun var första världskriget, och i Katyn massmördade Stalin drygt 20 000 polacker efter att ha ockuperat östra Polen."

Bästa kommentar, 1. FB: - "Stefan Löfvén associerar Sverigedemokraterna med gaskamrarna i Treblinka och den meningslösa slakten av soldater under Första världskriget. Herregud! Hur länge ska vi behöva ta del av denna ovärdiga hysteri? Här finns ingen rimlighet, inga proportioner. Det börjar snarare likna den alltmer ansatta maktens paranoida vanföreställningar."


Bästa kommentar, 2. FB: -" Det må vara så att Stefan Löfven saknar bildning, men han borde åtminstone ha rådgivare som kunde ge honom ett korrekt underlag. Ett av tre rätt i en historisk referens duger inte för en statsminister. Han är inte bara sosse, han är hela landets statsminister."

3 kommentarer:

  1. För att veta vad ett socialistiskt arbetareparti har på sin dolska agenda, behöver man inte gå längre tillbaka än WW2.

    SvaraRadera
  2. Raymond Zweigberg2019-02-09 11:49

    Han är INTE min statsminister !!!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Apropå forna Jugoslavien så rapporteras från ett julbesök av en bosniensvensk att spänningarna mellan serber och bosnier nu är explosiv. I Sarajevo finns öppet beväpnade unga som inte upplevde kriget. Av historien har de inget lärt utom att de måste hata motparten.
    Mässkalle

    SvaraRadera