tisdag 5 februari 2019

reinfeldts vänner kommer slutligen ifatt sanningens ögonblick.

Carolin Nielsen, FB:

”Danderydsborna måste förbereda sig på konsekvenser”, säger Hanna Bocander (M), kommunstyrelsens ordförande, när bokslutet för 2018 landar på -80 miljoner och kommunen konstateras befinna sig i ekonomisk kris.

Som vanligt när man inte tänkt längre än näsan räcker är det utbildnings- och omvårdnadsnämnderna som får ta smällen, i Danderyd såväl som i alla andra kommuner i Sverige 2019. Det innebär större barngrupper, färre hemtjänsttimmar och kö till allt.

För nu är sötebrödsdagarna slut. 

Miljonrullningen av statsbidrag för att ta hand om nyanlända är ett minne blott och nu slår kostnaderna med full kraft över på kommunal sektor. Förvirrade vaknar tjänstemän och politiker upp till en iskall verklighet med sjunkande skattekraft, akut bostadsbrist och enorma behov av utbyggnad av den kommunala servicen. Varsågoda att ta notan.

4 kommentarer:

  1. Och jag bara njuter!
    Rätt åt 80% av svenskarna i alla fall.
    Detta är bara en stilla västanfläkt mot det som kommer.
    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  2. Kan inte njuta när sjuka, barn, äldre och vanligt folk får betala det dyraste priset.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du fattar säkert vad jag menar!

      JJ

      Radera
  3. Det koster på att vara god och humanitär. Hoppas att dessa vaknar upp ur sitt godhetsrus. Baksmällan kommer att bli svår. Och vad fick vi för all denna godhet? Ett söndrat splittrat samhälle. Tack för att ni valde Sverige ��

    SvaraRadera