lördag 29 september 2018

Jag tänkte rå-noncha Gina Derawi, låta vara henne vara en perifer företeelse, inte värd synpunkter.


Men det går inte hur mycket jag än försöker.Jag gillar Idol, det är musik, glädje, lite spänning och fredagsunderhållning för oss svenska utsvultna tittar-stackare.

Den kliande obehagskänslan infinner sig redan innan jag tittar, ty bara vetskapen att hon är där skaver inombords som en kapsyl på svarta tavlan. Men jag tänker att jag får zappa på mobilen och titta bort när hon är i rutan. 

Så infinner sig männskan. 

På en nanosekund har hon tagit över Idols program om talangjakt  - och gjort programmet till ett grandiost porträtt och en studie över sig själv. Hon är übermensch, dvs hon står över en entré som ordinär TV-värdinna, couch för de tävlande, eller bara sympatisk och glad fredagsunderhållare - Gina Derawi gör istället entré som sin egen högst privata Installation.

 Iklädd ett stelt  hudfärgat linne med ett eget liv, en blomstrande rosenträdgård till kjol, och det långa håret blankat som på en sjöjungfru, vill hon möjligen framstå som 2018 års svar på Marie Antoinette. Hon försöker omedelbart hypnotisera kameran och förföra den motvilliga pöbeln med briocher. Men - det hela trillar ihop som en burlesk freakshow. 

Ibland försöker Gina Derawi visa känslor och sympati - som hon inte har, - då närmar hon sig stelt och ryckigt en oansenlig liten Idolmedverkande. Hon sträcker fram vänster arm, vars hand  liksom kloaktigt tar ett grabbatag om den intervjuades högra axel, men i själva verket bara markerar ett tydligt armlängds avstånd till självaste Konstinstellationen.

Efter varenda en av de många intervjuerna släpper armklon befriat axelgreppet, och Installationen försöker sig  på ett spontan och välformulerad replik."Bra jobbat!"

Själv tycker Instellationen inte om att någon annan rör vid henne, den som olyckligt nuddar henne anmäls i god metoo-anda, och den glada spontana puss på kinden som den lycklige Maximillian gav igår den kräver nu en offentlig ursäkt.


Maximillian var snabb med att be allra nådigast om ursäkt till programledaren efter direktsändningen.– Han fick ju lite ångest efteråt, fnyser Konstinstallationen.

4 kommentarer:

  1. Bravo, Carina!

    Inte ett enda fula ord och du sågade hen ner till fotknölarna. Du har verkligen stil och finess!

    Hälsning från en av dina trogna följare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad fint sagt, tack! För mig får Gina Derawi vara exakt som hon vill för sig själv, men jag skulle mer än gärna få slippa henne.

      Radera
  2. Varför anmäler ingen henne för sexism och objektifiering av kvinnan. Gina D spelar alltid på sex. Hade hon varit med i en reklamkampanj hade hon blivit anmäld, fast hon verkar ju ha en egen gräddfil på alla områden. Jag tål henne inte, kan se på henne i några sekunder.

    SvaraRadera
  3. Exakt. Råsexistisk och härskare, hörde henne kalla en ung flicka för ” gumman”, som idag anses så nedsättande. Om GD varit man hade hon åkt på metoodtryk i alla gammtidningar. .

    SvaraRadera