torsdag 27 september 2018

I två dagar har jag varit helt förstummad.



"Därför presenterar Rättviseförmedlingen och Fredrika Bremer Förbundet nu ett förslag på ett nytt bokstaveringsalfabet. Här finns namn som Pippi, Khaled, Doris och Laila. Med vårt nya alfabet vill vi förse myndigheter och den breda allmänheten med ett konkret verktyg för att öka jämställdheten och förbättra representationen.

Vi har jobbat länge med att ta fram 28 namn som är representativa för Sverige, här och nu. Det nya alfabetet måste vara både inkluderande och funktionellt. På en knastrande radiolinje är det extra viktigt att det är vattentätt. Därför har det nya alfabetet granskats av experter inom språk och fonetik från bland annat Stockholms och Lunds Universitet för att säkerställa hörbarhet och funktionalitet när det används i exempelvis radiokommunikation." 

Och Pippi ska snos av värdegrundsfundamentalisterna och bli rom...... 

Eftersom jag saknar ord lämnar jag över till Sveriges skarpaste politiske satirvärldsmästare, Jens Ganman på FB.

-"Really?
Är det så här vi ska ha det nu?

Ett samhälle som är som ett enda stort gallskrikande vuxendagis?
Ett sluttande plan där precis ALLT är politiserat?
Varenda jämra kvadratcentimeter av det offentliga rummet ska politiseras och Värdegrundssäkras. Folk ska registreras efter åsikt – avpressas lojalitet om än det ena än det andra:
”DEN SOM INTE ÄR MED OSS ÄR MOT OSS!”
Ni fattar att det här är ett DIREKT förstadium till diktatur, va?
Inte det…?" 

Vem ska få det bättre av dessa tvångsåtgärder? Tell me. 

Det känns som om somliga har alldeles otroligt för mycket pengar att simma runt i.

6 kommentarer:

  1. Inom flyget används fortfarande fötter som höjd i stället för meter trots att det är anakronistiskt. Man vågar inte byta till meter p g a risken för ödesdigra misstag. Samma torde gälla bokstaveringsalfabetet.

    SvaraRadera
  2. Då tänker du att förnuftet ska råda över genusfundamentalism. Även i Stollesverige��

    SvaraRadera
  3. Varför inte? Man har bytt alla namn på kartan inom renskötselområdet för att ett fåtal kände sig kränkta av den "svenska" stavningen. Kebnekaise heter numera Giebmegáisi och Singitjåkka heter Siŋŋičohkka. Är det ens bokstäver, har vi gått tillbaka till runor?

    SvaraRadera
  4. Nåja, vissa fördelar finns. När polisen meddelar Adam ETT är det EN full svensk. Belinda ETT-TVÅA är det EN kvinna som misshandlas av TVÅ kusiner, Carlie ETT-TREA är en turist bestulen av TRE illegala invandrare osv Mohamud ETT-ETTA är en skjutning. Mohamud TVÅ-ETT är en skjutskadad av en gärningsman osv

    Annars, om jag minns rätt, är flygets fötter bättre än meter, då det refererar till "flight levels" ett i höjdled separerande system för flygplan. Även svenska Försvarsmakten (flyget) använder feets för att följa internationell standard.
    Mässkalle

    SvaraRadera
  5. Hur ska man tänka?
    Antingen är det idioter som sitter å planerar alla galenskaperna.
    Eller så är det maktmänniskor som driver med oss.
    Svensson

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag delar gärna med mig vad en insändare skrev på en blogg:
      "Hellre rasist än idiot!"
      Mässkalle

      Radera