fredag 6 januari 2017

Sverige kommer aldrig att våga "knäcka koden" och lägga ner daltet.


Naser Khader
De senaste många årens förfelade integrationspolitik är en katastrof, som inte kan överdrivas.

Integrationen har gått i stå då vi har behandlat invandrare som barn, och det har skett utifrån fruktan att "kränka", eller för att inte våga ställa krav eller av skräcken att kallas rasister. 

Khader är danska Konservatives udlændinge- og integrationsordfører; 
- Utgångspunkten är erfarenheter från invandrarkvinnor på kontantstöd i Odense. 

 Odense Kommun har gjort det som ingen svensk kommunpolitiker skulle ha guts till, och i ett år kollat upp kontanthjälpsmottagare.
Kommunen hittade många exempel på sjukskrivna som felaktigt förklarats icke-arbetsdugliga. Bland invandrarkvinnor var det endast en av tio, som i verkligheten var så sjuk att det var omöjligt att arbeta för egenförsörjning.

- Bland gruppen av invandrarkvinnor, som sluppit vara delaktiga på arbetsmarknaden med en lapp från försäkringskassan i handen, visade det sig att hela 9 av 10 kunde utföra ett arbete. Vanvettigt, skriver Naser Khader.

Denna vecka har arbetsmarknadsminister Troels Lund Poulsen (V) besökt Odense Kommun för att sätta fokus på problemet, och han möttes av klara siffror från jobrehabiliteringschef Søren Thorsager.
- Sjukskrivningarna har spelat en negativ roll. Jag tror också att vi ska vara ärliga med att säga att det finns en del människor som inte är villiga att gå ut på arbetsmarknaden över huvud taget. Dom har använt försäkringskassan till att avstå arbete.

Naser Khader menar, att Odense Kommun genom att kontrollera sjukintygen med nya glasögon "knäckt koden", till gagn för invandrarkvinnors jämställdhet. Och för deras barn.

- Det är ingen raketvetenskap att räkna ut, att ett stort antal kvinnor helt utan arbetserfarenhet, med dåliga danskkunskaper, och primärt en mellanöstlig kultur av att uppfostra barn, sannolikt kommer att fostra barn som väljer samma livsstil. 

Dom måste lära sig en modern livsstil.
(Khader är övertydlig med att inlägget inte gäller alla sjukskrivna som på riktigt är för sjuka att arbeta.) 

Ojojojoj, "dom måste lära sig en modern livsstil"? 

Det var inte riktigt därför dom kom hit. Ramaskri väntas, inte minst från männen som använder sina kvinnors barnafödande och skandinavisk välfärd som försörjning när dom  hänger på caféet.

4 kommentarer:

 1. Vilken sinnessjuk kultur,religion eller vad det nu är.
  Denna livsstil vill tokdårarna i 87án införa i Sverige!

  SvaraRadera
 2. Denna livsstil är redan införd i Sverige. Ingen kan, vill, vågar ens tänka tanken att göra en liknande undersökning de blir klassade som rasister, kränker invandrare och är främlingsmotståndare.
  s
  s

  SvaraRadera
 3. Hej Carina o vännerna här. Tar en time out ses om 2 veckor. Ska upp i det blå o känner som vanligt samma oro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elisabet,allt kommer att gå bra, jag lovar! Ha det underbarast, och koppla av allt sk-t. Varmt välkommen tillbaka!

   Radera