fredag 6 januari 2017

Det som får mig att se illrött är när Sverige tillåter barnäktenskap för somliga, fast lagen förbjuder det.


En leksaks- och prylbutik i Umeå har fällts av Reklamombudsmannen. 

I en annons som visades i ett flertal tidningar och magasin i Umeå och innehöll en pojke utklädd till pirat med och en kvinna utklädd till en ängel. Detta fick anmälaren att se rött.
I anmälan skriver personen att reklamen framställer kvinnor som sexobjekt och är objektifierande, och att reklamen visar en stereotyp bild av könsrollerna.

Annonsören svarar att butikens maskeradkunder till 75 procent riktar sig mot vuxna, och att studenter i Umeå är den största kundkretsen.
Butikens ansvarige menar också att den vuxna maskeradavdelningen separerats från barnavdelningen, och att annonsens syfte var att visa att butiken har utklädnader för vuxna och barn, men fälls ändå av Reklamombudsmannen för könsdiskriminering.

Såg det här porträttet på FB, klart sexistiskt enligt alla svenska ombudsmän.


5 kommentarer:

 1. Rolig familjebild platsar på insidan av sommardassets lock.
  Reklamombudsmannen eller kvinnan måste vara en kvarleva från forna Sovjetunionen.

  SvaraRadera
 2. "Reklamombudsmannen är en stiftelse som arbetar för hög etik i reklam och marknadskommunikation. Till Reklamombudsmannen kan alla vända sig med klagomål på reklam och företag och organisationer ges möjlighet till vägledning i marknadsetiska frågor.

  Reklamombudsmannen finansieras av marknadens aktörer genom frivilliga avgifter och är en del av näringslivets självregleringssystem. Reklamombudsmannen är inte en statlig myndighet."

  Bidragsfinandierad lekstuga med andra ord. Om jag hade företag och de skulle höra av sif skulle jag svara att det är inte deras sak hur jag annonserar och hittar de på något stämmer jag skiten ur dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yess. Ord och inga visor, exakt vad vi behöver.

   Radera
 3. Ja,men det är en ful familj på bilden i alla fall!

  SvaraRadera
 4. Förmodligen anmälaren själv

  SvaraRadera