Italienarna har en egen stolt kultur.
Den italienske kändiskocken Antonio Carluccio tycker att britterna har sabbat Spaghetti bolognesen. Tror faktiskt
svenskarna har hjälpt till.
Den brittiska varianten har inte många likheter med originalet, säger han, rätten ska inte dränkas med kryddor, i själva verket ska det inte finnas några kryddörter i. Italienare äter inte ens såsen med spagetti, däremot är rätten känd som tagliatelle bolognese och ska tillagas med bara åtta ingredienser.
Det är som om folk tänker Italien, och så börjar dom slänga i oregano, basilika, vitlök m.m - och det är bara fel.
Så här ska det va: olja, lök, två sorters malet kött (ox och gris), som brynes, sen i med tomater, lite vin och tomatpuré, som därefter kokas i tre timmar. "Det är allt. Ingenting annat. Lite parmesan på toppen, och britter, er lunch är färdig!"
Nu vet vi!
Tillåter EU Antonio Carluccios recept?
SvaraRaderaFörresten, britterna gör nog som de vill nu,
smäller ihop egna smarrigheter.
Heaven is where the police are British, the lovers French, the mechanics German, the chefs Italian, and it is all organized by the Swiss.
RaderaHell is where the police are German, the lovers Swiss, the mechanics French, the chefs British, and it is all organized by the Italians.
And the immigration is handled by the Swedes?
Yes!
RaderaSlow-cooking, det låter som Löfvéns och AKBs politik, men är enastående gott och fantastiskt.
TRE timmar för att tillaga en lunch?
SvaraRaderaSå mycket tid har jag inte låtit matlagningen taga under hela mitt liv!
Kan jag månne vara bortskämd?
Jungman Jansson
Här är ett annat recept från samme man.
SvaraRaderahttp://www.antonio-carluccio.com/Tagliatelle_al_Ragu_Bolognese
A. Nonym