söndag 13 december 2015

Goder morgon - goder morgon båd´Herre och Fru.

Mitt bästa lussefirande var i fredagsmorse tidigt, då ställde alla fyraåringarna upp sig för en minijulsångsstund utomhus. 

Mitt bonusbarnbarn hade stiliga pepparkakskläder och en brun hatt, med glasyr på, över de vilda lockarna. Annars var det fritt fram. Det viftades med el-ljus och stjärnpinnar, en liten flicka hade dragit lucialinnet över sin vinteroverall och på huvudet en stjärngossestrut, flickan var totalt immobile p.gr.a outfiten, men minen var bestämd och munnen absolut stängd.

En annan liten flicka hade gått all in, more is more, tänkte hon och drog en vilt crazy blinkande jultomteluva över huvudet och ovanpå detta - en lysande luciakrona, hon sjöng glatt med i alla underbara klassiker och minspelet liksom alla livliga sånggester var helt obetalbara. Sen bjöds vi varm julmust och av barnen bakade pepparkakor och lussekatter. Så mycket hjärta. Och precis som det ska va! 

PS. Hade,som vanligt,  tänkt dissa statsTVkanalernas identitetspolitiska firande imorse, men tände tredje ljuset och kikade försiktigt. Höll på att trilla av soffan när jag såg ett vackert firande på TV4 först, och sen t.o.m på SVT!! Hmmmmm. Jag är för luttrad, och blir misstänksam.

TV-värdarna talar plötsligt överdrivet stolta över kanalernas fina lussande....... Hmmmmmm. Har det gått upp ett lucialjus för dem, att ska dom försöka vinna tillbaka väljarna från SD, så går det inte att sprida hat över svenskarna och deras traditioner. 

Litar inte på dem. Vad tror ni?


10 kommentarer:

 1. Pressen av arbetslöshet och utanförskap har väl blivit påtaglig? Veklingar! ;-) De har ännu inte fått utstå bråkdelen av den mängd spott och spe som vi som har haft rätt hela tiden fått. Det är inte bara sängar, madrasser och tält som tagit slut i Sverige utan även ekor och åror.

  SvaraRadera
 2. Quid quid id est...

  Jungman Jansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lita inte på hästen!

   Radera
  2. Litar inte! Mår bara illa av anställda som tycker likadant som den som håller i piskan.

   Radera
 3. Älskar våra svenska traditioner firar i all enkelhet på gammalt vis men undviker radio å tv.

  SvaraRadera
 4. Här ute på Värmdö har vi "goda" människor inom kommunen minsann.
  Olagliga, i Sverige, vistande personer, sk papperslösa samt romer har fri tillgång till bibliotek, inklusive datarum. "Så gör vi alltid till besökare av vår ö" enligt de "goda" människorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar anonym, om kommunen tror på sig själva???? Vi och dom. Och så ljuger dom oss rakt i ansiktet.

   Radera
  2. I det här fallet var det chefsbibliotekarien som fattat beslutet med hänvisning till "besökande" på vår ö. Det verkar som om "kulturella" personer har en stark dragning åt vänster. Därför tror jag att man TYVÄRR anser sig ha rätt. En parallell, i en annan kommuns bibliotek, var när Julia Ceasars bok "Världsmästarna" kom ut. Då vägrade bibliotekschefen att ta hem nämnda bok. Trots angelägna önskemål från kommuninnevånarna.Det är svensk demokrati i ett nötskal. Skamligt !

   Radera
 5. Lit på SVT/SR? Aldrig..
  Det var fö vid 15-tiden idag ett program i P1 om det förfärliga sd och uppståndelsen 2012 ang den mycket mörkhyade lucian i SVT.
  Något nytt? nej, ingenting...

  SvaraRadera
 6. SR förnekar inte sin agenda.

  SvaraRadera