söndag 27 november 2011

Sharia i Danmark, steg ett.


Danska socialdemokratiska politiker vill att Justitsministeriet ska undersöka hur man med hjälp av dansk lag, kan straffa de människor som medverkar till att ungdomar ingår i islamska äktenskap - frivilligt eller av tvång.
Ett lagförslag som skulle kriminalisera handlingar som inbegriper parallella rättssystem och medverkar till muslimska äktenskap mellan minderåriga.

I Danmark kallas de tonårsäktenskap, men vigslarna är olagliga.
- "Dansk lag erkänner inte muslimska vigslar förrättade av imamer, oavsett om det är tonåringar eller vuxna. Men äktenskapen har rättsverkningar och binder flickorna, även om de inte är lagliga. Till exempel går det inte att skilja sig om inte maken ger sitt samtycke."

Trots att myndigheterna känner till de islamska flick-brudarna, är det uppenbarligen ingen som ingriper mot "äktenskapen". Förra året försökte Köpenhamns kommun att anmäla en man till polisen, för ett äktenskap med en fjortonårig flicka bakom ryggen på hennes föräldrar, men förgäves.

Svår nöt, dock.
Säger en politisk motståndare till lagstiftning.
- "Börjar vi förbjuda muslimska äktenskap, är det som att säga, att vi erkänner ceremonin, och det är det dummaste vi kan göra. Det banar väg för sharia."
Here we go.

JP BT

1 kommentar:

  1. Läste just ett avsnitt av f.d. riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson (M) nyutkomna bok.
    Bl.a skriver hon rakt ut,att det är en diktator som styr,nämligen svartblodige Reinfeldt..
    Vi ledamöter fungerar mest som statister,och skulle någon våga ha en annan mening än diktatorn,ställes denna till svars inför hela gruppen.Hans ordval och höga stämma skall då respekteras av alla !!
    Just så har jag sedan länge insett,att detta svarthuvud fungerar när TV-ljuset släckts ned...

    SvaraRadera