söndag 27 november 2011

Monsteradvent. Och allt är mammas fel.Min present till mamma som fyller 80 år i januari är en resa, härliga soliga glada dagar tillsammans. Ända sen jag bokade resan, som börjar för hennes del i Landskrona, med flyg från Ängelholm ikväll klockan 18 (exakt när kulmen beräknas!!), via mig och sen ut i världen, har hon oroat sig.

För det är det hon gör, mamma är säker på att om man är riktigt lycklig, så sitter det en liten jävul nånstans och garvar rått, och säger att det ska vi nog bli två om.
Så hon har i hela denna ljuva november varit säker på att idag skulle allt elände drabba nordvästra Skåne. Jag har skakat på huvudet, sagt att hon är för rolig, att allt kommer att gå på räls, och att det är slöseri med dyrbar tid att oroa sig för allt. I min värld är problem till för att lösas, om inte plan A, så plan B eller C, no worry, me fix......

Och titta nu!
Varning för mycket extremt väder i syd.
SMHI varnar för monsterovädret med högsta varningen på fyra år: klass 3. Stegrar i styrka under dagen.
SAS har ställt in en avgång från Malmö till Arlanda i eftermiddag.
Även flyg från Arlanda har fått inställda flyg till Ängelholm och Göteborg.
Man varnar människor för att gå ut överhuvudtaget.

Nu sitter i alla fall mammsen i en taxi på väg till Lund, vi skippade flyget tidigt i morse, och lyckades få tag i en av de fyra återstående platserna på tåget.
Och om inget träd faller ner på spåret så ska vi komma iväg på vår resa.
Men vem vet.
Det finns ju inget som går som tåget längre.

9 kommentarer:

 1. Hoppas att allt nu går väl med din mammas tågresa,just nu blåser det "styv kuling" vid Skånekusten...Mörka moln seglar in från Danmark,och det ser inte speciellt ljust ut ...
  Tur att ni bokade om,att flyga i detta väder vore ingen fröjd..Hoppas nu också att er resas slut, blir bättre än början..

  SvaraRadera
 2. Håll i hatten, Lars, kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Minmellanslagstangenthargåttsöndermenjaghoppasattnifårenbraresa.SerframemotenresenciomhurdelokadlapizzornastårmotdeSvenska.

  /Plutten

  SvaraRadera
 4. Tokplutten! Lovar att testa både det ena och andra.
  Inom lagens gränser.

  SvaraRadera
 5. Plutten:
  Försök att finna en vindskyddad plats,där inte Orkanen kan hitta din mellanslagstangent...
  För det kan väl inte rent av bero,på gårdagens chock ??? Nej,tänkte inte på ditt lag,utan Mora`s seger i Malmö !!!

  SvaraRadera
 6. Hoppas att ni får det skönt och roligt. Själv skall jag till min mamma i Ystad imorgon.
  Eva-Marie

  SvaraRadera
 7. Förattgöraenlånghistoralångsdåbörjadedetmedattjagskullehittaradioantennentillminbyggsats,enKI-84:aFRANK.Denvarmåladochklarvardetsistasomfattades.Nåvälkundeintehittafanskapeetsåefterca3-4timmarsletandevarjagriktigtjävlaarg.Detvarkrig.Jagskullehittafanskapet.Kostavaddetkostavill.Jagharalltidhittatförsvunnadelar

  Ochdåallasjälvklaraställenvarkollade2-3gångersåjagtänkteattdenkanskelågitangentbordet.Skruvalossdetochingetdär.Ochdärfeftersåk-kademellanslsgastangentenur.

  Iblandärenvishetenbraegenskap.Iandrafallärdetenkatastrof.Såpåmåndagköperjagettnytttangentbord.Ochhursexigtärintedet?Ochsåhärijuletiderhurmångatänkerpådenstackarsmellanslagstangnenten?Ingen,menmärkväl,dendagenhandrarsåkommernisaknahonom.Enklartunderskattadmedlemvaallatangenter.Omniorkatlästsåhärlångtsåförstårnivadjagmenar.Dennatextmassaärlikaeneverrandesommänniskorsomsnackarsåfortutanattandasattdetlåtersomettmaskingevär.

  /Plutten

  OmniundrarvhurenKi-84Hayate"Frank"såkannikolladenbifogadelänken.Detär"pinnen"bakomsittbrunnesmfattas.Ochdenärca25X2mm!Ingenlitenpryldirekt.Lärväldykapånågotriktigtskumtställe,närjaghargjortklartochinstalleratennyantenn.

  http://hsfeatures.com/ki84cw_1.htm

  SvaraRadera
 8. Plutten:
  Hade ingen aaaahning att du sörjde din mellanslagsknapp,till denna grad ..Med anledning av din sorg,ber jag därför att framföra mitt djupa deltagande och kondoleans...

  SvaraRadera
 9. Tack Lars för din medkänsla. Jag har nu skaffat en ny mellanslagstangent och lovar inför envar och alla att vårda den ömt.

  /Plutten

  SvaraRadera