måndag 13 juni 2011

Vill du ha en night cap?


Nyhet på TV-nyheterna, SvT för sömnlösa!

Försökspersonerna med svåra sömnproblem, fick ta på sig ett slags kylmössa eller hätta av mjuk plast med inbyggda vattenslingor. De sov med mössan på och så provade man olika temperaturer på vattnet.
Ju svalare vattnet var, desto fortare gick det att somna och desto större del av natten kunde personerna också sova. Med maximal kylning sov de lika bra som folk som inte har sömnproblem.

Lätt att somna - god natts sömn, och ingen hangover som efter sömntabletter, låter som en bra mössa.
Nu ska jag själv falla i sömn, ovaggad, och utan mössa. Har renbäddat alla rum i alla husen på ön med "hjälp" av Zudden. Valpar tycker allting är roligt, precis allting. Att sopa, att skura, och att komma in med svarta tassar, lägga på nybäddade vita underlakan, men speciellt att nalla sopborste, springa allt man har i galopp, och sen gömma den väl.
Kanska ska köpa en sömnmössa åt Zudden.

4 kommentarer:

 1. Thorsten Schütte2011-06-13 22:03

  Låter inte orimligt, lägre temperatur dämpar aktiviteten i hjärnan. Därför klarar sig folk som har fallit i vatten och räddats sent, upp till en kvart, om vattnet var kallt, hjärnaktiviteten och därmed syreförbrukningen sjönk tvärt och hjärnskador p g a syrebrits undvikits.

  SvaraRadera
 2. Jag brukar ta värmedynor (i gelform) och frysa in dom. Sen har jag dom i bingen för att kyla ner mig.

  /Plutten

  SvaraRadera
 3. Thorsten Schütte2011-06-14 08:25

  Plutten: de Du gör liknar "Klintbergaren" om damen som stal en djupfyst kyckling i affären, gömde den under sin stora hatt och svimmade i kassakön...

  SvaraRadera
 4. Hahaha, mina vänner överträffar sig ständigt...........!!!

  SvaraRadera