tisdag 14 juni 2011

Dags för sjuklövern att välja väg!


SvDs första rubrik idag: Alliansen har kontaktat SD!!!
Nu har alltså alliansen fört samtal med ett annat demokratiskt, av svenska folket valt, parti. Att samtal förs partier emellan i en minoritetsregeringen är borde självklart inte vara en skräll.
MEN.
-Aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång ska vi ta i Sverigedemokraterna med tång.
VEEEEEM var det som sa det nu igen...???!!??


Dock lever statsminister Fredrik Reinfeldt fortfarande i totalförnekelse och i skuggan av demokratin, och förnekar att han eller alliansen har fört några som helst samtal med Sverigedemokraterna.
Och är jäääääättekritisk till de rödgröna.
För dom gör det.

Socialdemokraterna blånekar givetvis lika bestämt till att ha fört några samtal med SD.
Gruppledaren Carina Moberg:
– Nej, det gör vi absolut inte.
Inte vad jag känner till.

Dags för utröstning i riksdagssåpan.

3 kommentarer:

 1. Thorsten Schütte2011-06-14 11:15

  Alltså, denna såpa är ju smärtsam att beskåda. Vi har en regering i minoritet och om den inte vill sitta kvar i tre år till som en ren expeditionsministär finns det bara två sätt:
  1) Vara lyhörd och lyssande mot de olika oppositionspartierna för att sy ihop majoriteter från fall till fall
  2) Bilda en majoritetsregering genom att inkludera ett oppositionsparti, MP ligger närmast till hands. Det skulle visserligen kräva blod, svett och tårar under förhandlingarna om regeringsprogrammet, men skapar klara spelregler för resten av mandatperioden.
  Sedan ska alla partierna går till val 2014 på sitt programm, utan allianser och därmed myndigförklara väljaren. Efter valet ska man se till att få ihop en majoritetsregering som mycket gärna får vara blocköverskridande!

  SvaraRadera
 2. Right you are, Thorsten, as always.

  SvaraRadera
 3. I dagens debatt inhandlade Reinfeldt en ny förlust.Enligt min mening var det enbart en repris av hans egna och M-partiets gamla skåpmat.För landet en katastrof,när en statsminister i partiledardebatten,enbart söker få allt ljus på sig själv,och utan att ge några nya visioner för landets framtiden.Men inget ont utan...Nästa val lär mitt parti få ökat inflytande.

  SvaraRadera