fredag 20 maj 2011

I mammas Landskrona klämmer man åt "fuskarna". I dubbel bemärkelse.


Sedan ett år tillbaka gör socialtjänsten i Landskrona hembesök i samband med ansökningar om försörjningsstöd och nödpengar.

Gerd utförsäkrades i januari och blev tvungen att ansöka om försörjningsstöd och nödpengar till mat hos kommunen för att klara sig
Men hon hade inte väntat sig att utredarna även, mycket omsorgsfullt, skulle måtta upp vad som fanns kvar i kartongerna i hennes skafferi eller räkna äggen i hennes kyl.
– "Den ena kvinnan tog fram mitt lätt- och lagompaket ur kylen och klämde på det och sa att det här räcker ju i fjorton dagar för dig. Sedan fick jag ta fram makaronpaketet. De trodde först inte på att där bara var till en portion utan de skulle klämma på det också. Sedan räknade de varenda matbit jag hade."

Enligt socialtjänstens egna journalanteckningar från besöket hade Gerd bland annat falukorv, en påse grönsaker, bröd, ägg, cirka en portion makaroner och smörgåsmargarin hemma. De två utredarna kom fram till att maten "bör räcka cirka en och en halv till två veckor för en icke kroppsarbetande kvinna i medelåldern". Därmed beviljades inga pengar.

Det ska fan vara svensk och utförsäkrad.

hd

13 kommentarer:

  1. Enda sättat att inte bli kallad rasist är att kontrollera "svennar", och det är för den delen bara dessa förbenade infödingar som utnyttjar denna typ av välfärd, alla andra som kommer hit bygger upp och utvecklar vårt land.
    Skönt att veta.

    SvaraRadera
  2. Detta är för mig helt oförståligt...Staden med landets %-uella högsta invandringstäthet,och man har inte råd att tillfälligtvis ge urbefolkningen hjälp till mat !!!Var blir alla miljarder av som dessa "nysvenskar" tillför landet ???Nog borde väl en del av dessa enorma vinster kunna fördelas bland de som verkligen får lida p.g.a nya politiken.Eller ska man tvinga också oss ursvenskar in på kriminella banan, för att få mat på bordet ??? Utförsäkrad eller ej,var finns alla de hundratusentals arbetstillfällen,som är grunden för 7-klöverns massinvandring???

    SvaraRadera
  3. Efter att ha läst din rubrik än en gång Carina !!!
    Är det inte så att man tittar mellan fingrarna på de verkliga "fuskarna"..Men det är naturligtvis lättare att underhålla sig med en som behärskar modersmålet.Vad skulle t.ex en sådan kontroll ge hos den andra delen av Landskronas befolkning..."Inte förstå,vet jag..otlänning"Inte lätt förklara för dem att margarinet måste räcka l4 dagar ytterligare...Dessutom har de "nyinflyttade" ofta 5-10 barnmunnar som skall mättas,vilket försvårar kontrollarbetet !!!! Som allt annat i vårt land handlar det om prioritering ...

    SvaraRadera
  4. Jag tänker på de ensamkommande "barnen" som i de flesta fall är över 18år. Där sparas det inte på resurser utan varje "barn" har en prislapp på ca 2000:-/dygn. Prioriteringen är glasklar!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-05-20 12:52

    Jag har insyn i det här både genom en bekant som är erfaren socialassistent och genom en ensamstående mor med dotter som är beroende av försörjningstöd och som vi ibland stöttar på olika sätt. Socialsekreteraren tycker att man borde sluta med denna förödmjukande detaljgranskning utan hellre ge ett pauschalbelopp som är lite högre, men där ändå pengarna sparas genom enklare handläggning och, viktigast, människor ej blir lika förödmjukade. Likaså borde det finnas visst utrymme för mindre inkomster som inte direkt avräknas krona för krona, för att skapa incitament att försörja sig själv, och möjligheten att ha kvar en mindre sparat slant för oförutsedda utgifter. Då behåller socialbidragstagaren sin värdighet.

    SvaraRadera
  6. Man skulle kunna tro att socialassistenterna i landskrona tror att det är precis tvärtom, att ta ifrån människan all värdighet.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-05-20 13:57

    Nja, skjut inte på budbäraren. Det kan mycket väl vara så att socialsekreterarna kläms mellan sköldarna chefer/politiker som ställer dessa orealistiska krav och "klienterna" och i den arbetsplatskultur av rädsla att göra fel (se tidigare kommentarer) välja de flesta att vara cheferna till lags. Gissningsvis mår dessa socialsekreterare ganska dåligt!

    SvaraRadera
  8. Men snälla nån, räkna makaronerna?
    Thorstens förslag om att räkna ut ett schablonbelopp är mycket bättre.

    /Öbon

    SvaraRadera
  9. Ulf Hjertén2011-05-20 17:07

    Man vill naturligtvis inte tro att skildringen är ur verkligheten, men dessvärre är den säkert det. Jag har tagit emot en del samtal med ungefär samma innehåll. Livet för försörjningsstödsköernas människor är inte sällan så här förödmjukande. Och detta är inte invandringens skull. Kommuner med stora försörjningsstödsbördor har gång efter annan uppvaktat regeringen, ofta via länets egna riksdagsmän och föreslagit en höjning av statsbidraget. Men då finns det inga pengar. Pengar finns det för andra ändamål. Ex. en rad jobbskatteavdrag och flera sådana planeras. Dessa i all ära. Men så länge som människorna i försörjningsstödsköerna, i äldreomsorgen och elever i skolor med stora renoverings och resursbehov inte kan behandlas med vederbörlig respekt, då känns nya jobbskatteavdrag som ett enda stort hån. Det är inte bara de nyanlända flyktingarna som lever segregerat i detta land. Om alliansen inte gör något åt detta får vi nog en ny majoritet vid nästa val, ja föresten vi har det redan nu till och från och situationen i riksdagen är intressant. I fråga efter fråga är regeringsalliansen i minoritet. Hur länge håller det? Vad säger ni i SD?

    SvaraRadera
  10. I Thorstens värld finns bara goda människor.

    SvaraRadera
  11. Man blir tokig när man läser detta. Jag har en kompis som är handikappad och hos henne har de varit och räknat varje minut som hon får beviljad assistans.
    Nu är hon inte en "kaninman" utan en ärlig men handikappad person så henne kollar de noga. Inte heller har hon assistenter som hjälper henne samtidigt som de vistas lång tid i hemlandet långtbortistan.
    Såklart att sådana som Gerd och min vän drabbas när det fuskas i mångmiljonklassen.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  12. Hade Gerd varit "flykting" så hade det bara varit att kontakta DO så hade skadeståndet blivit saftigt. Finns inte en chans att dom skulle våga göra så här hos en pensionsräddare.

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-05-22 19:07

    I Thorstens värld finns bara goda människor. - Nej, men Thorstens värld är inte svartvitt, utan har en mängd grå- och färgnyanser. Det gäller att stå emot massmedias förenklade dramaturgi och bara sjunga med i kören!

    SvaraRadera