fredag 20 maj 2011

Gläd dig du Anders, över Finanspolitiska rådet.


Finanspolitiska rådets uppgift är att göra en oberoende granskning av regeringens finanspolitik. De har nu gett regeringen beröm, men också skarp kritik.
Anders Borg har svarat sina experter med att de är ”akademiker som kladdar med pennan” och inte förstår politikens realiteter.

Nu blir jag ju riktigt ängslig för finansministern, ty let´s face it; sjuk - och arbetslöshetsförsäkringen fungerar alls icke, regeringens argument för utförsäljningen av statliga bolag håller inte, och jobbskatteavdragen leder till sänkta löner.
Du ska nu kyssa Finanspolitiska rådets fötter för att dom är ärliga, rakryggade och tydliga.
När alla tänker lika tänker ingen, och jag har sett stora genialiska män gå under förut, på grund av dom välvilliga, ryggkliarna, och ja-sägarna.
Visst det är bekvämt och underbart att ständigt lyftas av omgivande personer som alltid håller med och tindrar med beundrande ögonen. Men, du - dom där ja-sägarna, dom kommer inte att stå där och ta emot dig den dan du faller.
Det är inte deras grej.
Och tro mig, fiansministern, det är första strofen i undergångsvalsen, när man tillåts skruva upp volymen på sig själv så man inte hör "dom andra".
Så var stark, stå emot, gör om - gör rätt.
Svenska folket kommer inte en gång till att rösta på ett parti utan socialt omhändertagande och empati för medborgarna.

Aftonbladet

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte2011-05-22 19:11

    Den här regeringen slår verkligen alla svenska rekord i fantasilöshet och tondövhet, men den kommer att allt ofta gå på pumpen i Riksdagen. I ej invandringsrelaterade frågar har oppositionen (inkl SD) gjort mer och mer konstruktiva framstötar tillsammans, det bör den fortsätta med!

    SvaraRadera