tisdag 28 december 2010

TRAMS!


Mellandagsrean: "Lurendrejarnas julafton", skriver Hanne Kjöller.
Det är fel, fel, fel.
Om det är någons julafton i mellandagarna så är det de lättlurades!

Själv satt jag obesviken hemma, full av livets insikt, läste en god bok, och lät mig under inga omständigheter uppskjörtas av ett etablissemang som mer och mer och mer påminner om Kiviks Marknad.

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-28 15:04

    Carina, verkligheten är dialektisk. Vid mellandagsrean hör lurendrejarna och lättlurade ihop som lera och långhalm, de betingar varandra!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2010-12-29 08:53

    När julsångerna började spelas i varuhusen direkt efter Allhelgona och allt fler varor fick röd förpackning då visste jag att julen var hotad, den jul jag tror på och vill fira, ett litet nyfött barn och en änglakör med fredens bud. Inte nog med all onödig stress före jul. Nu också all mellandagsstress och en upphaussad nyårsförberedelse. Här ska festas och skjutas. Är det någon som tycker att vi borde strypa gasreglagen och gå ner för landning?

    SvaraRadera
  3. Människors hets och hysteri bekymrar mig. Vi hade två underbara kärleksfulla familjejular och en julfest med Björns bästa vänner sen 41 år. Det var absolut lagom, och minnesvärda stunder.
    Undrar om det inte är småbarnen som är grunden till hyperstressen? Många nutidsföräldrar tycks plågas av konstant dåligt samvete av tidsbristen, och tycks tro att det går att köpa sig fria.
    När allt som behövs är tid att vara tillsammans.

    SvaraRadera
  4. Även myndighterna sänker nu sina priser...Läste just att en Konststöld från Malmö Museum,endast renderade tjuven och hans hälare "fortsatt skyddstillsyn",resp.böter och skyddstillsyn...Tilläggas skall kanske,att någon/några som vanligt hade sin bostadsort i Landskrona.De stulna tavlorna hade ett värde av c:a 10 miljoner SEK. Nog får man väl tala om att "tjyvarna" kom billigt undan..Rena mellandagsrean.

    SvaraRadera
  5. På en marknad finns fullt av individer med möjlighet att välja fritt. Men ska man kunna göra fria förnuftiga val, ska inte affärskedjorna ha rätt att ljuga för kunderna.
    Tänk om! Skydda inte butikskedjan. Ge dom bevisbördan! Dom kan väl visa visa dagens kassaremsa där dom sålt varorna till utlovat pris.

    SvaraRadera
  6. Bojkotta mediamarkt, det gör jag. Har varit och försökt köpa saker från deras annonsblad. Det är alltid slut! De har alltid något dyrare inne som de rekommenderar.

    /Helena Bengtsson

    SvaraRadera
  7. Dessutom får man inte lämna tillbaka en öppnad förpackning hos MM, de andra kedjorna accepterar öppnade förpackningar. Bojkotta MM.
    Allemand

    SvaraRadera