lördag 25 september 2010

Jämställdhet? Skämtar du?


Om du som kvinna går på manlig striptease och deltar i dildoparties så betraktas du som en riktigt sund, frisk, lite ball och fördomsfri kvinna, medan - män som gör samma sak är djuriska, porriga och snuskiga grisar.
Vänsterpartiet vill nu kvotera porrbesöken så att kvinnor och män gör hälften var, och att alla män och kvinnor därefter betraktas som lika svinigt porriga.

9 kommentarer:

  1. Men det är för dumt! Har v verkligen föreslagit detta?
    Kanske är jag pryd, men jag skulle aldrig gå på striptease, vare sig det är kvinnor eller män på scen. Och homeparties där sexleksaker säljs, får vara utan mig.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Nä, V har inte föreslagit detta, det var jag som drog slutsatser efter deras tvång om hälften var i föräldraledigheten.......
    Men visst är det märkligt, dubbelmoralen.
    Jag är som du, vissa saker tillhör tvåsamheten.
    Kanske en generationsfråga?

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att respektive familj ska få bestämma själva. Jag ville vara hemma två år, (och levde sparsamt den tiden, ersättningen räckte inte riktigt till) eftersom jag inte skulle få den chansen igen. Maken unnade mig det, då han hade varit föräldraledig med sina två äldsta barn.
    Dessutom var jag anställd och han drev egen firma.
    Under min ledighet startade jag mitt företag, så helt ledig var jag inte sista halvåret.

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Vi gjorde samma prioriteringar. Pojkarnas pappa hade också eget företag och var desutom arbetsnarkoman, han jobbade 16 - 17 timmar om dygnet, och skulle förmodligen blivit helgalen av att vara hemma med barn.
    Vem skulle bli lycklig av det? Inte barnen i alla fall.
    Så, låt föräldrar bestämma vad som är bäst för deras familj. Självklart!
    Inte Ohly.

    SvaraRadera
  5. Ja, inte har vänstern och de rabiata genusfeministerna mycket verklighetsförankring heller. De flesta "vanliga" människor vill inte ha dessa diktat uppifrån om hur de ska leva sina liv.
    P.S. Hur gick det med apporteringsträningen? D.S

    SvaraRadera
  6. Hmmmmmmm, vår tvååring Zlatan är vad vi på skånska kallar "hialös", han tycker att alla andra hundar kan gå hem så fixar han jakten ensam. Han heter inte Zlatan för inte........

    SvaraRadera
  7. Jag säger bara en sak, vaför har vi stressade barn och föräldrar idag? Dom rusar runt som skållade troll på alla "aktiviteter" som alla barn förväntas ha efter skoldagens slut. Det räcker inte med en aktivitet, helst flera stycken. Föräldrarna har en så invecklad inbördes logistik, att den skulle passa på en storföretag. Fy för den lede säger jag. Barn nu för tiden aktiveras på allahanda ställen typ "busfabriken" i Linköping bl.a. säkert dökul, men ibland undrar jag...
    Detta vara en liten parentes...
    Jo, det hette på den tiden när jag var ung "att kvinnor skulle ut i arbetslivet och förverkliga sej själva" Detta passar naturligtvis inte alla kvinnor. Och vilka fick många gånger sitta ikläm, jo, våra barn.
    Själv var jag tvungen att arbeta, för att få ekonomin att gå ihop. Hade turen att få en privat dagmamma, som var jättebra. När barn nr. 2 kom, arbetade jag deltid, (som många kallar för "kvinnofälla"). Hade jag själv fått bestämma hade jag mycket gärna varit hemma.
    Kan för övrigt nämna att jag från en chef jag hade på ett jobb i Örebro-trakten fick höra: "det är väl roligt för dej att komma ut i arbetslivet och förverkliga dej själv"! Ack ja, vad visste han om det?? Men han menade allvar! Det är så man häpnar.
    Jag tycker att man ska få ha ett val, som du skriver Carina.
    Nu tror många föräldrar att det är skolan som skall uppfostra deras barn.
    Så fel det kan bli säger jag bara och jag står för den åsikten.
    Mona Sahlin vill ha ett "jämlikt" samhälle? Visste hon inte att det ordet avskaffades för länge sedan. Vi kan aldrig bli jämlika, möjligtvis jämställda, vilket jag tycker att vi skall vara. Och det är att själva bestämma!
    Nu har jag sagt mitt!
    /B-M

    SvaraRadera
  8. Bra sagt B-M, var själv hemma i sju år när pojkarna föddes, vi älskade varje sekund! Sen, som du B-M, jobbade jag kvinnofälla tills yngste sonen var 12. Det var värt varenda minut.
    Jag får ångest sv att se 3-4 åringar i likadana illgula västar,hängande två och två i promenadsnöret. Mest för att jag själv som liten var ängslig, enstörig och osocial, det hade absolut tagit livet av mig att tvingas in i sosseriets kollektiva fostran.

    SvaraRadera
  9. Många tycker säkert att jag är en "bakåtsträvare" men jag anser att man måste få välja själv.
    Har en bekant som var hemma med sina tre barn. Dom åren fick hon ju såklart inte tillgodoräkna sej i ATP-poäng. Men om hon lämnat bort sina barn till andra människor som tagit hand om dem (och dessutom fått ATP-poäng för det!) och själv jobbat ute någonstans och fått lön, ja då...då har man inte valt själv anser jag!
    Varför ska en annan person få ATP-grundad lön för att ta hand om mina barn när jag vill göra det själv? Är det inte lika mycket värt om jag som mamma är med mina barn?
    Ja du Carina, vill nog anse att det lutar mer åt illröd kommunism!! Fy för den lede!
    Alltid när detta kommer på tal, blir jag så.......arg!
    Ack ja.....
    /B-M

    SvaraRadera