söndag 1 augusti 2010

Förtryckande invandrarmän hotar vår svenska jämlikhet.


Jag är kvinna, inte speciellt ömhudad, men råkade i fredagskväll ut för en händelse som satte oväntat djupa spår.

För att snabbt hämta upp en av mina söner kom jag körande till Bromma Flygplats och ställde mig mycket väl vid sidan för att inte utgöra hinder, ett par minuter intill Taxibilarna. Detta ogillades av oförklarliga skäl omedelbart av chaufförerna. De tillhörde olika etniciteter och talade med bruten svenska. En av dem närmade sig snabbt mig och beordrade mig med förakt att genast flytta min bil. Medveten om att parkeringen inte var helt hundra, frågade jag om jag var i vägen eller störde honom, han svarade bara att jag skulle försvinna därifrån. Jag försökte förklara och skapa en dialog, men misslyckades. Då började de tio - femton andra parkerade taxichaufförerna också att hetsa upp sig, i en märkbar och agressiv masspsykos. De skrek och vrålade högt att jag skulle sticka därifrån, de pekade och dirigerade vilt med armarna, de klev närmre, några kom mig inpå veka livet med sina mobilkameror. De hotade mig, omringade min bil fotograferade mig ända upp i ansiktet. Alla mina försök att komma till tals, att logiskt argumentera var förgäves. Jag bad dem lugna sig, jag vädjade till deras förnuft, bad dem inse det felaktiga i att de så många män gav sig på en ensam kvinna. Hat var allt jag såg i deras ögon, jag var kvinna, inget värd,och skulle bara lyda. Jag kom inte undan. Hoten, respektlösheten spottades ut mot mig som - stenar.

När min son kom och vi snabbt körde därifrån kände jag totalförnedringens smärta, det hade varit en skakande upplevelse, en skrämmande scen. Det gav mig en mini-mini-minimal aning om hur kvinnor i andra kulturer har det konstant.Av en smärre trafikförseelse hade jag hamnat mitt i ett könskrig.

Och jag blev fly förbannad. Här, Gudrun Schymann och Fi, har ni nåt verkligt och faktiskt att aktivt arbeta politiskt med, istället för att elda upp pengar för publicitet. Börja utbilda nyanlända män som inte har en aning om att kvinnoförtryck inte är simpel comme-il-faut som i deras ursprungsländer.

Hur ska det annars sluta? Har vi i Sverige en plan för att sprida insikten hos nyanlända att vi är ett land som står för övertygelsen att alla människor är lika mycket värda?

79 kommentarer:

 1. Du menar att det hade varit någon slags skillnad om det bara varit svenska taxichaufförer där? Tveksamt tror jag. Jag är också tveksam på att ditt beteende orsakade all denna turbulens helt oprovocerat.

  Och hur fasen vet du hur kvinnor i andra kulturer har det?? P.g.a. att du blev tillrättavisad av utländska taxinissar? De hade gjort likadant om det varit en man som parkerat i zonen tror jag.

  Parkera inte i taxizonen, så gör du inte taxinissarna arga. De fotade antagligen dig och din bil så de kan skicka in och få dig bötfälld. Helt rätt, jag hade gjort samma sak och jag är svensk från grunden.

  SvaraRadera
 2. Jag parkerade inte i taxizonen.
  Jag berättade om min faktiska upplevelse.
  Du dissar min upplevelse med en massa antaganden.
  Och du har fel, svenska grabbar bildar inte hatmobb mot ensamma kvinnor, ni är med få undantag bättre än så!

  SvaraRadera
 3. Jag är helsvensk, och jag hade definitivt deltagit i mobben mot dig om du parkerat på ett sätt som inte är tillåtet.
  /Klas

  SvaraRadera
 4. Ajjjjj, John och Klas, två äkta svenska helyllesmän män - de kastar smågrus på kvinnor som inte lyder. Inte för att de är lagens män, men för att det är deras plikt och nöje att vara minitalibaner. Nu kryper lössen fram.

  SvaraRadera
 5. Thorsten Schütte2010-08-02 08:36

  Jag har sagt det förr, i Landskronafallet: På ett märkligt sätt lyckas trafiken vaska fram människans sämsta sidor. Varför?

  SvaraRadera
 6. Otroligt.
  Live, and let live. säger jag bara.

  SvaraRadera
 7. Gud vilket korkat inlägg. Tror du verkligen att "utbilda nyanlända män" är en lösning. Tror du verkligen att alla andra kulturer förutom Sverige är kvinnohatande barbarer? Persien & arabvärlden har en kultur som är åtskilliga tusen år äldre än våran svenska. De är civiliserade människor, inga barbarer. De taxichaffisar som hoppade på dig skulle jag aldrig försvara, men jag gissar att det snarare är ett uttryck för ett pissigt jobb med dålig lön och frustrerade arbetsvillkor, och inte minst att de alla är MÄN. Kultur, utbildning, religion kanske spelar in också, men det är helt orimligt att göra det till den enda anledningen. Gå ut och försök skaffa dig några vänner från Syrien, Iran, Libanon eller något annat "barbarland" så kommer du att se att de är vettiga intellektuella människor, mer vettiga än oss i många fall (så känner jag iaf efter att ha läst det här inlägget).

  SvaraRadera
 8. Inlägget är inte korkat. Det är en verklig upplevelse.
  Jag är övertygad om att det vimlar av otroligt kloka och vettiga människor i hela världen . Framför allt många kvinnor som förbjuds komma till tals.
  Därför reagerar jag extremt starkt på manliga maktmobbar, som vill fortsätta förtrycka och trycka ner halva delen av befolkningen.

  SvaraRadera
 9. Thorsten Schütte2010-08-02 14:02

  Händelsen har två huvudaspekter. Den ena som Carina fokuserar på och den andra, som mest intresserar mig: Vi alla bär på frustrationer, aggressioner, icke rumsrena åsikter o s v. I vanliga fall byggs dock en tillräcklig hög tröskel av uppfostran och självbevarelsedrift upp som hindrar oss från att släppa ut dessa eller låter oss sublimera dem i sansade diskussioner. Men i trafikmiljön, då verkar denna tröskel sänkas mera än i andra sammanhang. Likaså är trafiken för de flesta annars laglydiga medborgare det enda området där man kommer i kontakt med samhällets sanktionsapparat, i regel som böter. Jag skulle gärna vilja förstå detta!

  SvaraRadera
 10. Vem vill inte det? Forska på detta, du orakel-Thorsten.
  En av mina söner har en medfödd aversion mot agressiva och koleriska utbrott. Men själv tillåter han sig att bli furie bakom ratten.
  Där släpper han i enskildhet ut allt på alla "förbannade idioter" runt omkring sig. Dock angriper han de facto ingen, varken fysiskt eller verbalt.
  Jag vill också förstå!

  SvaraRadera
 11. Sannerligen underligt att "gå på" en person oavsett det är en kvinna eller man för denne stannar till "intill Taxibilarnas gulröda kon-avspärrningar".. ordet "intill" tyder jag att du stog inte på deras område. Utan "intill". Dvs straxt bredvid..

  Så i min manliga världsbild fattar jag inte ens varför någon ens skall bråka med dig..

  Så ge inte upp ens alla utländska män. Eller Svenska dito trotts dessa tidigare som skrivit här.. Dom flesta MÄN är inte griniga småglin i varken sätt eller uppfostran.. Utan tål faktiskt att en kvinna både parkerar fel eller rätt.. Samt inte lyder lydigt ..

  Mvh
  En Man..

  SvaraRadera
 12. En Man, du kom som en vårvind!
  Underbart att det finns såna som du, som förstår utan att vilja misstolka, och att du tog dig tid att skriva.

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Ett problem med att ge uttryck för en personlig erfarenhet som du har gjort i detta fall är att man då alltid kan hävda att det var en engångsföreteelse. Varje enskild incident betyder inte så mkt tycks belackarna ovan resonera, om man istället kikar på brott i större mängder får Soldatmamma stöd för din enskilda händelse.

  Jag har svårt att föreställa mig att den mobbkänslan du upplevde är särskilt typisk för ett Svenskt förhållningssätt. Vi beter oss inte så mot kvinnor.

  SvaraRadera
 15. Du tror inte att det var ditt uppträdande, att debattera och tjafsa när du gjort fel, kanske på ett stroppigt sätt, som retade chaffisarna.

  SvaraRadera
 16. Hehe, att du bor i stockholm och inte vet att taxiförare är galna :) Detta är snarare ett storstadsproblem än det som du är inne på. Min man och jag har råkat ut för det här flera gånger och vi har lärt oss: stör inte taxibilarna så ordnar det sig...

  Mvh
  Anna-Lena

  SvaraRadera
 17. Anonym tar talibanmössan på sig och utgår från att allt är kvinnans fel.
  Jag "debatterade","tjafsade" var "stroppig" och "retade" chaffisarna!
  Nädu anonym, med erfarenhet av defusing- och debriefingsamtal var jag tvärtom mycket noga med att framföra min fråga om jag störde med vänlig ton och lugn.

  SvaraRadera
 18. Det låter ju galet och betryggande Anna-Lena, men jag har lite svårigheter med att tro att en man skulle mobbas ut på samma kränkande sätt.

  SvaraRadera
 19. Utbilda nyanlända män - funkar inte - om du har den minsta aning om hur uppväxt påverkar borde du inse detta. sedan kan du ju även fråga hur dom kände sig - ungdomarna som blev jagade i Göteborg - fotboll

  SvaraRadera
 20. En liknande händelse men i annat sammanhang:

  Jag sitter på T-banan och ett lesbiskt par hånglar mittemot mig. Plötsligt säger en av dom: "Blir du kåt du, heterogubbe!?"

  När jag kommer hem läser jag i tidningen att RFSL har haft ett seminarium på Pride om att många HBT personer känner sig otrygga i T-banan...

  Om jag nu skriver att även HBT personer kan vara födomsfulla och elaka så får jag säkert 20 svar att det är JAG som är problemet.

  Som du får.

  SvaraRadera
 21. Att de fotograferade hennes bil är ju en sak, men att sätta kamerorna inmot den här kvinnans underliv är ju ett bara vidrigt beteende! Jag skulle inte klivit ur, bara låst dörrarna och flyttat bilen.

  SvaraRadera
 22. Tack för att du berättar detta! Din rubrik är intressant, många tecken tyder på det och samhället bör djupdyka i det. Men som du märker så får du genast relativiseringsfolket på dig med standardargumenten "svenskar gör likadant" och "det var ju lika mycket ditt eget fel", med insinuation "du har fel och dålig människosyn"

  Frustrerande eller hur? Och ett perfekt vapen att få många att hålla tyst hädanefter. Och sopa problemen under mattan ett tag till ända till tryckkokaren brister. För problemen finns ju inte, egentligen...

  Du har dock mitt stöd. Det ÄR vanligare med öppen fientlighet eller respektlöshet bland VISSA invandrarmän.

  Jag tror också på väldigt tydliga förhållningsorder för dessa människor vid ankomst, samt konsekvenser om dessa bryts. För Sverige är detta en vånda då det går helt emot vår smått religiösa tro på att alla inser väl själva hur man borde bete sig... så jag tror inte det kommer att hända.

  Dock som sagt, jag uppskattar att du berättar detta!

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 23. Svempa, det är som att andas frisk luft att känna sig totalt förstådd.

  SvaraRadera
 24. Talibanerna är på krigsstigen ser jag! Dels taxiförarna som beskrivs, dels talibanerna som här försvarar de förstnämnda.
  Svenska män, och även taxiförare bland dessa, skulle INTE ha betett sig på detta vulgära och kränkande sätt, och speciellt inte då ingen av av de ifrågavarande förarna led någon skada av parkerandet av skribentens bil.

  Hanne

  SvaraRadera
 25. Vad ska vi göra åt talibanerna och deras söner som fostras i samma anda, Hanne?

  SvaraRadera
 26. Det är ju märklig vad tyst det är i politiken angående muslimernas/islams syn på kvinnan. Tidigare har man ju hört att de har klappat sig själva på axeln för att det är så jämlikt här. Javisst men hur länge till?! Tråkig upplevelse du var med om Carina:-/

  SvaraRadera
 27. Du vill skapa en syndabock i invandrarna som ett hot mot de svenska kvinnorna. På nazisternas tid var det judarna som var de som var syndabockarna. Du är en hatiskt kvinna som drar långtgående slutsatser. Läs Social Intelligens av Daniel Goleman och lär om att man kan misstolka orsaken till andras beteende. Att du inte kan veta orsaken bakom andras beteende. Att beskylla deras beteende på deras ursprung är riskabelt även fast det kan ha viss relevans. Man bör vara väldigt försiktig med att generalisera om beteende för alla med ett viss ras och ursprung. Annars skulle man kunna säga att alla svenska tjejer är lösaktiga slampor med putande munnar som åker på white-trash-charterresor till Medelhavet, super sig fulla och sprider könssjukdomar...
  Nä stereotyper hör inte hemma i en intelligent debatt. Däremot bör vi hitta orsaken i folks dåliga beteende. Som när jag som flintskallig nekas inträde på en nattklubb. Är det verkligen vakten som är diskriminerande eller är hans anledningar äkta?

  SvaraRadera
 28. en annan man2010-08-02 16:06

  Carina-Fina, jag håller på dig!
  Nästa gång skulle du också börjat fotografera, då hade det tagit hus i helvete!

  Det är otroligt vad folk blundar för sanningen.

  I detta fallet så tolkar jag det som att taxichaufförerna bildade en flock. Människor är inte smarta i flock.

  Till thorsten, john och ni andra; släpp sargen, kom in o matchen och kämpa som vi andra.

  SvaraRadera
 29. Så här skrev en tidigare skribent: " Persien & arabvärlden har en kultur som är åtskilliga tusen år äldre än våran svenska. De är civiliserade människor, inga barbarer." Får man påminna om att dessa "civiliserade" människor gräver ned kvinnor i gropar och stenar dem för bagateller?!

  SvaraRadera
 30. Gudrun kommer inte att belysa sådana här situationer. Det blir nämligen PK syntax error för henne då.
  http://sv.metapedia.org/wiki/PK_syntax_error

  SvaraRadera
 31. Stå på Dig! Det kommer alltid att finnas en del folk som vill associera dina egen upplevda betraktelser som på gränsen till Nazism.

  Låt de hållas! Tyvärr är det väl antagligen just nazister som tjänar på denna associationslek, då deras åsikter blir fullständigt normala.

  Precis som dina!

  SvaraRadera
 32. var de från estland? :D

  SvaraRadera
 33. Det här blogginlägget, med kommentarer, är helt fantastiskt. Varför? För att det nästan perfekt illustrerar hur stödet för invandringskritiker uppkommer.

  Soldatmamman berättar om en vardagshändelse som starkt berört henne illa. En del kommentarer delar hennes tolkning utifrån egna erfarenheter. Men hur argumenterar de som ifrågasätter tolkningen? De skuldbelägger Soldatmamman, de ifrågasätter hennes tolkning på ett ickekonstruktivt sätt, de legitimerar det beteende hon utsattes för. Den sortens retorik leder bara till ett mål: diskussionens skyttegravar, där man befäster sin åsikt och slåss in i det sista för att hålla fast vid den.

  Vad det nu än var för slags faux-pas som Soldatmamman begick enl. taxichaffisarna så legitimerar det INTE deras beteende. Det är sanning.

  Att döma en hel grupp (invandrare) utifrån beteendet av några få är orättvist och irrationellt. Det är sanning.

  Att ignorera faktiska problem hos vissa individer med hänvisning till att man vill värna kollektivet är oansvarigt och destruktivt. Om vissa ur en grupp (invandrare) beter sig illa är det inte fel att påtala detta. Det är sanning.

  Till sist, mer som en eftertanke, så uppskattar jag ironin i att rättskaffens bländvita tangentbordsdansare å ena sidan menar att män som kollektiv har ett ansvar för enskilda mäns våld mot kvinnor, men å andra sidan hävdar att enskilda invandrares beteende aldrig innebär ett ansvar för invandrare som kollektiv.

  SvaraRadera
 34. Din upplevelse med dessa "taxichauffisar",är ett orientens typexempel.Dessa folkslag är liksom vissa djur endast karska i en gemensam grupp.Enstaka är det fegisar..Har otaliga gånger upplevt sådana situationer som FN-soldat,redan på 60-talet, därav fick de sitt smeknamn "yxor"
  Men nu menar ju Mona Sahlin att dessa "chauffis" alla är välutbildade akademiker!!!Då borde man ju känna till vår kultur i västvärlden.Fortsätt att kämpa på mot sådana avarter..Du har mitt stöd.
  GAMMELGUBBEN

  SvaraRadera
 35. Ni som fokuserar på trafikförseelsen istället för mobben har antagligen inte sett något sådant hända på riktigt och kan därför inte relatera till det, alternativt försöker ni förringa det hela då det kan uppfattas som kritik mot rådande politik.
  -Jag har själv sett liknande situationer vid en trafikolycka och jag är en vältränad man. Det som jag minns som mest obehagligt var att flera personer i mobben såg ut att njuta av kaoset, kalabaliken och sin egen makt genom sitt stora antal, ett av offren en ung mopedist fick sina fickor genomsökta innan vare sig polis eller brandkår och ambulans var på plats.
  Har man sett det här så vet man vad hat och förakt är.
  Carina! – Lägg noll sekunder på att besvara dessa neggotyper, de fattar inte.
  /Tomas

  SvaraRadera
 36. Tomas, jag ryser av din berättelse. Just detta att männen såg ut att njuta av plåga mig, och att det såg ut som om de tillsammans växte sig så grymma och oberörda av min utsatthet.
  Tack!

  SvaraRadera
 37. "Anonym" sa: att Carina-Fina ska läsa en bok om social intelligens samt snabbt göra en psykoanalys på dessa "apor" och anpassa sig efter deras ap-beteende...
  Varför ska hon göra det?
  Se till så att dessa primater får läsa bokjäveln istället.
  Jag är så sjukt trött på att vi ska huka oss och rätta oss efter deras krav.
  DE får fanimig se till att nån jävla gång lära sig att ta seden dit de kommer! PUNKT SLUT!

  SvaraRadera
 38. Åka taxi i Sthlm och från Bromma är en mardröm.Här gäller det att se upp med vilken firma du ska åka med.Jag gjorde ett misstag att ta första bästa trodde det var "taxi sthlm" men det var en friåkare,ingen taxameter när jag frågade om priset etc som var 50% högre fick jag beskedet passa det inte gå av mitt på en stor väg tre väskor.Det var bara att tiga...ALDRIG MET EN FRÄMMANDE TAXI FIRMA.Vill inte säga vilket land med det pågår bla steninge av kvinnor!Vad gör vi Svenskar?

  SvaraRadera
 39. Soldlatmamma har rätt det är många fel typer som har kommit in i landet,det valboskap för vänstern.Tragiskt med sant.

  SvaraRadera
 40. Jaha, ni sk "MäN" som hackar på Carina-Fina. Jag bor i Rosengård i Malmö sedan 40 år och har sett och upplevt utvecklingen här. Det Carina-Fina beskriver är en vardaglig händelse här. Att bli bespottad eller få en sten kastad på sig när man rastar hunden är inget ovanligt. Precis som Carina-Fina skriver lever många många av våra kvinnliga grannar under förtryck från mannen. Oftast med islam och koranen i ryggen.

  Stå på dig Carina-Fina. Till alla "MÄN" rekommenderar jag ett studiebesök här i Malmö med vår 30%-iga muslimska befolkning........

  Linda/Malmö

  SvaraRadera
 41. Jag ser dagligen invandrare som felparkerar eller skiter i olika trafikregler. Inte fan bildar vi (jag och mina vänner) hatmobb och står och skriker och hojtar åt dem för det. Vad är ni för töntar som försvarar hatmobbens uppträdande i Carinas fall? Ingenting annat än fega PKister. Ynkryggar det är tydligen vad svenska män är idag - som svensk man skäms jag över er.

  SvaraRadera
 42. I detta sammanhang spelar det ju inte någon som helst roll var ifrån förarna i taxibilarna kommer ifrån. Problemet är ju att du har brutit mot reglerna och trots påstötningar inte respekterat dessa. Det mest logiska hade varit att du bett om ursäkt och flyttat din bil även om det inneburit att din son fått gå några extra meter!!//

  SvaraRadera
 43. Carina, jag har full förståelse för hur du känner dig efter upplevelsen på Bromma. jag jobbar som yrkeschaufför, och har gjort det i många år. Efter avregleringen av taximarknaden här i Sverige har branschen verkligen gått i stå.Jag vet inte hur många gånger jag nästan råkat i slagsmål med invandrade taxiförare för att de anser att de kan bära sig åt hur de vill. Säger jag att de inte ska parkera på lastplats för att det hindrar mitt arbete, då får jag till svar: Håll käften, jä-a rasist! Jag ska kn-lla din mamma! O.s.v, o.s.v. Det som förvånar mig är att när jag läser vad en del personer skrivit här så undrar jag vilken planet de lever på, det är definitivt inte min verklighet de snackar om. Stå på dig, vi är många, många som vet hur det ser ut i samhället i dag.
  Staffan

  SvaraRadera
 44. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 45. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 46. Jag hatar verkligen att säga detta men denna situation skulle aldrig uppkommit om inte kvinnor i gemen försvarar dessa "människor" långt mer än vad män gör. Tycker jättesynd om dig men det är ändå något att tänka på. /Magnus

  SvaraRadera
 47. Magnus, jag förstår inte. Kan du utveckla?

  SvaraRadera
 48. Jag vet inte hur mycket du rör dig i sociala kretsar men det är nästan alltid yngre kvinnor som tar "nysvenskar" i försvar och hävdar att allt är svenska mäns fel, sen är det ju statistiskt klarlagt att kvinnor är betydligt mer vänster än män. /magnus

  SvaraRadera
 49. detta är bara början. babbarna måste försvara sin heder, till varje pris! särskilt om en uppkäftig kvinna inte gör som de säger. en svensk tjurgubbe till taxichaufför hade gått fram till dig, och rabblat upp regler och förhållningar, alternativt "knutit handen i fickan" och tänkt "jävla kärring". det är just för att vi knyter vära nävar i fickan, som vårt samhälle fungerar så bra!

  det är därför vi idag inte befinner oss utanför europa som flyktingar!! då vi har blivit så pass civiliserade att vi INTE behöver försvara vår heder non stop. det och att babbar har en väl utvecklad gruppmentalitet. svensken hade gått fram själv om han störde sig, babben går aldrig själv. de är som hyenor

  SvaraRadera
 50. Åker aldrig taxi med invandrarförare. De lär ju ha så höga utbildningar, varför skall de köra taxi? Gillar överhuvudtaget inte att Sverige accepterar invandring. Det kostar för mycket i socialbidrag, sjukvård, kostnader för fängelser osv. Nej, skicka hem alla de som nu reser på semester i sina egentliga hemländer. Vi behöver inte dem här i vårt land. Jag gillar helt enkelt inte deras brist på Svensk kultur. De passar inte här.

  SvaraRadera
 51. magnus menar att kvinnor i dagens samhälle har en naiv syn på världen. kvinnor har alltid förhållit sig till rådande förhållanden i samhället. om de som har makten säger att mångkultur är bra, och proklamerar allas lika värde, eller om makten säger att nationalsocialsim är det bästa, faller kvinnorn a in i ledet illa kvickt, för att inte motarbeta gruppen (som kanske skulle kunna splittra gruppen. kvinnor är programmerade att hålla gruppen sammansluten). alltså kvinnorna har vurmat för mångkulturen utan att se den stora mörka baksidan

  SvaraRadera
 52. Ni som påstår att araberna tillhör en högtstående kultur, det är möjligt att detta stämde för 1000 år sedan, men vad hände sedan?
  Nämn något arabiskt land som producerar någon form av hightech.
  Det utbildas fler läkare i afrika än i arabvärlden, något att tänka på.
  Nämn något arabiskt land som har parlamentarisk demokrati, yttrandefrihet, föreningsfrihet, pressfrihet, religionsfrihet eller lika villkor för kvinnor och män.
  Mvh Tomas.

  SvaraRadera
 53. @Soldatmamman

  Många byfånekommentarer du får av dhimmifierade medlöpare! Håller med dig till fullo du ståndaktiga kvinna!

  Kämpa På--Rösta sverigevänligt!!

  SvaraRadera
 54. Sverige lär ta emot lika många invadrare som hela EU och USA tillsammans! Ofattbart. Varför gör vi så? Människor som inte alls passar in i Sverige. Vad kostar det? Och igen, varför? Varför skall vi använda skattepengar för att försörja dessa individer? Nej, låt oss rösta på ett parti som vill stoppa invandringen! Det är ju snart val.

  SvaraRadera
 55. John, Klas och ett par av dom "anonyma" har samma unkna kvinnosyn som en del av dom "importerade".
  Det finns ingen anledning att ge sig på en ensam kvinna, speciellt inte en hel grupp. Vilket bara bevisar vilka ynkryggar dom är! För 20-30 år sedan hade något sådant inte hänt.

  SvaraRadera
 56. Det är inte ditt inlägg som är korkat. Det är dina slutsatser som är korkade, obildade och fullkomligt okritiska.

  SvaraRadera
 57. John och Klas et al. verkar ju tycka att svenskar lika gärna som invandrare kan ingå i en sådan mob. När man kommer till sådana diskussioner så verkar det som att många tar den lätta vägen ur. OM det EXISTERAR åtminstone EN svensk som skulle göra samma sak som tusentals invandrare så är det ingen skillnad.
  Men vi pratar om statistik här. Ja, det FINNS svenskar som också skulle bete sig dåligt. Men det är INGET argument varför man ska acceptera eller blunda för att det är olika vanligt bland olika folk.
  Jag har jobbat extra inom restaurangbranschen. Jag kommer aldrig glömma hur en kväll först en norrlänning sedan en arab kommer fram till vakterna. Båda är för fulla. Mycket för fulla. Norrlänningen får sitt besked "inte ikväll...". Han ber om ursäkt för sitt fulla tillstånd och avlägsnar sig. Araben väljer att få totalt frispel och skrika att han ska komma tilbaka och skjuta dörrvakten i huvudet!
  Jag vet, detta kallas antropologiskt bevis, ett bevis som bygger på en händelse. Säger egentligen ingenting. Klas kan säga att den stackars araben säkerligen stött på massa hemska rasistiska vakter tidigare och nu rann det över på honom.
  Men VARFÖR är då vakterna rasistiska? Jo, för att om man har för många invandrare på ett uteställe så blir det nästan garanterat slagsmål. Svenskarna tycker inte om slagsmål och slutar gå till det stället. Tjejer brukar inte heller uppskatta att bli kallade horor när de säger nej till en invit.
  Jag skulle vilja ställa en fråga till Klas och John. OM jag har fel, och alla människor verkligen är lika mysiga och det inte är ngn skillnad på hur våra hjärnor reagerar på yttre stimuli i olika populationer så har det ingen allvarlig följd! Våra presumtiva invandrare bor kvar i de samhällen de själva har skapat. Men OM NI har fel så kommer era barn inte växa upp i ett samhälle som ens liknar det som ni växte upp i. Våld, upplopp, bilbränder, hot, mord, våldtäkter. Är ni verkligen så säkra på er åsikt att ni vill ta denna risk? Varför tror ni som ni gör? Vad har ni för vetenskapliga undersökningar som tyder på att alla folkgrupper har samma kognitiva förmågor efter mer än 200 000 år av separation och pågående evolution?

  SvaraRadera
 58. Thorsten Schütte2010-08-03 12:43

  "efter mer än 200 000 år av separation och pågående evolution?" För folken i Europa och Mellanöstern är det snarare frågan om 10 000 år eller mindre. "Äkta" evolution i Darwins mening kan det alltså inte vara frågan om, det är alldeles för få generationer. Däremot inte sagt att det ändå kan bli stora inlärda skillnader!

  SvaraRadera
 59. Det låter verkligen som du haft en hemsk upplevelse och jag är personligen ledsen för din och din sons upplevelse. Jag har själv sett och varit med om de nyanlända arbetskraftinvandringens helt ologiska sett att förhålla sig till oss svenskar och framförallt den kvinnliga delen av populationen.
  När du känner dig hotad nästa gång då en mobb antingen skriker och/eller går för nära dig när du bett dem att inte göra det så ring polisen direkt! Hade jag varit närvarande skulle jag gått in och skyddat dig mot denna hop av galningar, oavsett om de vore svenskar eller invandrare men jag är ju blåögd och blond vilket kanske förklarar mer än vad vissa här verkar tro.

  SvaraRadera
 60. Ja, det är förskräckligt. Men tyvärr (eller som tur är?) gäller detta inta bara kvinnor. Jag är man och råkade senast i går ut för nästan samma sak. I och för sig var det jag som sa till en invandrare som betedde sig som en idiot. Jag sa till honom på ett lugn och stilla sätt. Han blev helt "skogstokig" började skrika och kallade mig för rasist etc. Man kan bara konstatera att det råder ett ganska spänt läge mellan de etniska grupperna i Sverige av idag..

  SvaraRadera
 61. Jag bodde i ett invandrartätt område förut. De saknar inte bara respekt för kvinnor, utan för svenskar i största allmänhet. Större rasister än invandrare från mellanöstern och afrika går inte att hitta... De hatade mig bara för att jag hade blåa ögon. Hur argumenterar man mot det?

  SvaraRadera
 62. Thorsten Schütte:
  Då borde ju rasism mellan t.ex. irakier och svenskar inte vara något problem, vi ser ju likadana ut! Eller inte...

  SvaraRadera
 63. Thorsten Schütte2010-08-03 15:09

  Den genetiska variation som orsakar skillnader i utseende, pigmentering, kroppsbyggnad o s v är överraskande liten. Spridningen i genetisk variation inom en befolkningsgrupp är mycket större än medelskillnaden mellan olika grupper. Även adoptivbarn visar tydligt att socialiseringen är mycket viktigare än den folkgrupp man kommer ifrån ursprungligen. Återigen: det finns utan tvekan skillnader hur personer från olika folkgrupper beter sig. Orsakerna är dock inte främst genetiska!

  SvaraRadera
 64. Verkligen sorgligt att du skulle råka ut för en sådan händelse. Men vi kommer alla att råka ut för det förr eller senare, om vi inte redan har det.
  Själv har jag ett otal liknande händelser i min historia. Den första då jag var 10 år, cyklade i stan och ett par utländska ungar kastade hinkvis med kastanjer på mig ifrån ett tak. Den andra då jag var 12, på klassresa i Göteborg och blev nedslagen och rånad av ett par ynglingar ifrån mellanöstern.

  Den tredje gången blev jag rånad i ett omklädningsrum medan en utländsk kille började ställa frågor och uppehålla mig medan hans kompisar stal alla mina grejer.

  Den fjärde gången gick jag på stan och vad som såg ut som en "zigenare" började prata med mig på sitt eget språk medan hennes kompisar försökte få ner sina händer i min ryggsäck.

  Den femte gången i gymnasiet då en biffig kille från Irak hotade att skada mig för att han var rätt säker på att jag kastat något på honom.

  Jag har också sett andra råka illa ut. Bland annat många vänner till mig, som hamnat i slagsmål över små bagateller som vilken normal människa som helst inte skulle blivit upprörd över. Liksom i din berättelse så var det ett gäng i masspsykos emot en ensam person. Även om mina vänner klarade sig rätt bra trots deras antal så är det inte alla som gör det.
  Det fanns en tid då jag utav nyfikenhet brukade läsa Fria Nyheter för att se om mina misstankar stämde. Och det verkade inte bättre än att de gjorde det. Efter en tid så började jag att må illa från att läsa om alla hemska och sjuka brott som begås, och jag försökte desperat att sjunka tillbaka i den lilla lugna livsstil jag hade innan jag lade märke till detta.

  Min poäng är, att du ska veta att du inte är ensam i såna här situationer.

  SvaraRadera
 65. Tråkig upplevelse för dig Carina, förstår mycket väl att du upplevde det hotfullt.
  Visst är det skönt att ens tankar är delade av flera. Min förhoppning är att fler svenskar tar del av den fria media som idag endast finns på nätet. Fria nyheter nämndes och den ypperliga www.politisktinkorrekt.info är väl värt ett besök. Om alla dessutom tog sig i kragen och röstade SD i september kanske vi kan vända denna mycket tråkiga trend. Väl mött!
  /HenrikP.

  SvaraRadera
 66. Vilka galningar är min första tanke. Så där bör inte vuxna män bete sig. Fast det är fel att kalla dem vuxna, de verkar ha samma mentalitet som ett litet barn som inte får som han/hon vill. Dock hade de i detta fall fastnat i vuxna mäns kroppar. Sedan att många försvarar detta beteende är nästan mer skrämmande.

  Jag tror helt enkelt att det rör sig om kulturkrockar för att utrycka sig fint. I vissa länder beter man sig på detta sätt, i andra inte. Sedan följer de flesta sin egen sed och kultur oavsett i vilket land man flyttat till.

  SvaraRadera
 67. Precis. I vissa länder beter man sig faktiskt såhär. Så det är ju inte utan anledning som dom länderna ofta är underutvecklade och har hög kriminalitet.

  SvaraRadera
 68. Peter Andersson2010-08-03 21:35

  I Irak sker över 50 procent av alla giftermål mellan kusiner eller andra släktingar, bara för att ta ett exempel från ett av länderna i Mellanöstern. Detta är en av förklaringarna till dessa människors empatilösa beteende, inavel är vetenskapligt bevisat inget att rekommendera. Vi kan också studera såväl arabiska som afrikanska länder och konstatera att folken här saknar förmågan till organisatoriskt tänkande och kan därmed inte skapa ett tryggt samhälle för sina medborgare, vilket skapar kaos och enorma konflikter inom nationens gränser. Vissa av länderna i Mellanöstern är stabilare, men anledningen till detta är alltid en stenhård diktatur. Så det är inte enbart kulturella skillander som skapar sådana här hotfulla situationer som du råkade ut för, utan rovdjursbeteendet har även genetiska orsaker.

  SvaraRadera
 69. Det är osvenskt att bryta mot parkeringsregler. Du är själv en invandrarkvinna när du inte kan förstå att man följer gällande regler och lagar.

  SvaraRadera
 70. Så länge svenska feminister och kvinnor inte har något negativt att säga om kvinnosynen i Afrika och Mellanöstern, så bör svenska kvinnor förbereda sig på att saker och ting kommer bli betydligt värre. Som sekulariserad, liberal man finner jag detta helt otroligt.

  Eftersom jag är högutbildad-, medelålders-, vit-, svensk man, har jag inget att säga till om i det svenska PK-samhället och kan tyvärr inte hjälpa till med detta problem, det är något svenska kvinnor måste göra själva.

  SvaraRadera
 71. Jag är också uppvuxen i ett invandrartätt område. En gång blev jag oprovocerat attackerad av två svenskar, som jag själv är. En man med muslimskt utseende räddade mig den gången. Går även på alla gnagets matcher och de som slåss är uteslutande svenskar, precis som han som attackerade en man med barvagn!!! Kan ni kära hatfyllda smygrassar (eller ni är ju inte rassar, ni är bara inte rädda för att säga det alla tänker, eller hur?) raljera lite över detta också?

  SvaraRadera
 72. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 73. Peter Andersson2010-08-04 11:53

  Ed...en man med muslimskt utseende??? Vem är det som är rasist här egentligen? Vad jag vet så har muslimer inget speciellt utseende utan det är människor som bekänner sig till ideologin Islam, ofta förtäckt till religion.
  Och så skriver du om att vi andra raljerar. Snacka om att kasta sten i glashus. De två sistnämnda inläggen här är ju svepande och raljerande om något. Hört talas om Goodwins lag?
  Ed...vad tycker du om inaveln bland araber och andra folk i Mellanöstern? Har detta varit positivt för dessa samhällen? Har araberna lyckats bygga upp stabila och välfungerande demokratier? Något som vi svenskar har lyckats med trots att vi har ett klimat som gör det näst intill obeboligt här halva delen av året. Kanske är det därför svenskarna har lyckats bygga upp sitt land, för att vi var tvungna att samarbeta och lösa problem trots klimatet, detta har utvecklat oss. Vi har inte som i varmare länder kunnat ligga i skuggan i hängmattan hela dagen och sedan gå ut och skörda frukterna. De människor som kommer hit från Afrika och Mellanöstern är helt enkelt inte beredda på att eller vana vid att "dra sitt strå till stacken", vilket gör att även det svenska samhället nu håller på att rämna. Dagens asylturister är många gånger att likna vid fågelungar. En stor orättvisa mot svenskarna är till exempel att invandrarna har betydligt lägre avgifter att betala när de blir sjuka. För att ta ett exempel betalar de bara 50 kr vid besök på akuten, jämfört med svenskarnas 300-400 kronor.
  Det var skillnad på invandrarna på 60- och 70-talet, dessa människor kom hit för att de ville arbeta till skillnad från idag då Sverige tycks ha blivit hela världens socalbyrå.

  SvaraRadera
 74. Peter, tack för att du tog upp "muslimskt utseende" med Ed. Jag undrar också!

  SvaraRadera
 75. Peter Andersson, sluta att sprida fåniga myter, invandrare betalar ju precis lika mycket på akuten som svenskar gör. Carina-Fina, om några skärgårdsbor/hund-ägare/SAS-anställda/stockholmare skulle betett sig illa mot mig drar jag inte slutsatsen att skärgårdsbor/hund-ägare/SAS-anställda/stockholmare är hemska människor och förutsätter att du är hemsk för att du tillhör den gruppen, utan jag skulle se det som att just de INDIVIDER som behandlat mig illa var hemska, inte helt andra människor som inte alls haft med händelsen att göra.

  SvaraRadera
 76. Till Lena:
  Om du och jag går till akuten och jag säger att jag är papperslös och du visar upp ditt svenska körkort så får du visst betala MYCKET mer än mig. 100% mindre betalar jag då. Detta är ingen myt och dessutom långt ifrån en fånig myt som du väljer att kalla diskrimineringen.

  Visst är det väldigt få svenskfödda som mördar, slår eller hotar för att någon tutar eller parkerar på fel ställen? Vad jag läst och sett så är det ingen myt i Sverige i alla fall.

  Du behöver nog komma ut och få lite av den "finfina" kulturberikningen som vi andra fått ta del av för att du ska kunna vara empatisk, stöttande och framförallt tro på en ärlig kvinna såsom Ann-Marie här vilket jag anser vara tragiskt.

  Du verkar sålunda en av de som enligt aftonbladet kan kallas "svenskförnekare". Att inte stå på offrets sida är ett ohyggligt svek och nästintill förräderi enligt mig, för detta handlar just om invandrade taxichaufförer och ingalunda skärgårdsbor/hund-ägare/SAS-anställda/stockholmare.
  Lär dig skilja mellan äpplen och päron...

  SvaraRadera
 77. Peter Andersson2010-08-05 12:19

  Lena, det är fakta, åtminstone i Kalmar, troligen liknande på andra orter, de som väntar på medborgarskap betalar bara 50 kr. Ingen myt alltså.

  SvaraRadera
 78. Hej Lena!
  Här kan du läsa mer om skrönor och myter:

  http://frianyheter.wordpress.com/2010/08/04/regelverk-for-vard-av-papperslosa-och-gomda-i-landstinget-kronoberg/#more-38976

  Vänligast Tomas

  SvaraRadera
 79. ""Jag är helsvensk, och jag hade definitivt deltagit i mobben mot dig om du parkerat på ett sätt som inte är tillåtet.
  /Klas ""


  Hahahaha Klas. Detta är det töntigaste jag någonsin läst. Hur fan kan man vara så mesig?

  SvaraRadera