torsdag 24 september 2020

Minns ni mannen som hånades som "Svin-Olle" i svensk media. Vi skulle ha lyssnat på honom.Läs Thomas Gür, GP

"Kartan följdes upp under kommande år. I 2006 års rapport skrev FP-ledaren Lars Leijonborg att FP skulle: ”placera integrationsfrågorna i fokus och dessa frågor kommer att vara högst prioriterade i en kommande alliansregering. Det kommer vi, Sveriges liberaler, att stå som garanter för.”
Men sedan hände inget. I integrationspolitiken åstadkoms ingenting av värde under Fredrik Reinfeldts alliansregeringar trots att FP fick besätta den ministerposten först med Sabuni och sedan med Ullenhag. Som Rojas själv skrev i maj 2014: 'Berget födde en råtta, och utslagningsprocessen fortsatte."

Bästa kommentar 1. -"Kommuninnevånarna i Sjöbo såg problemen redan 1988. Majoriteten av dem 64,5%, sade nej till dem i en folkomröstning. För detta blev de fyade, skammade och kallade rasister. Tänk om politikerna i detta avlånga land ställt sig de enkla frågor som de gjorde. Vart skall dessa människor bo och vad skall de arbeta med? De som inte arbetar och försörjer sig själva, vem skall betala? I vår samtid har allt fler kommuner tvingats inse, skattefinansierad invandring med huvudsaklig bidragsförsörjning en omöjlighet. Skattemedel en ändlig resurs och källa."


Kommentar 2. - "Ja kanske var Sjöbodebatten det tillfälle då brunsmetningen tog fart på riktigt? Vi behöver en brunsmetningskommission."


Kommunpolitikern Sven-Olle Olsson i Sjöbo är död. Han blev riksbekant i slutet av 80-talet och satte Sjöbo på kartan genom sitt motstånd mot flyktingmottagning och för att ha grundat Sjöbopartiet 1991.

På den tiden var Sven-Olle Olsson centerpartist. Efter att den centerledda kommunstyrelsen sagt nej till att ta emot flyktingar och avslagit tre socialdemokratiska motioner om flyktingmottagande skrev Sven-Olle Olsson och moderaten Rolf Stomberg i maj 1987 en motion om att anordna folkomröstning i frågan.

Motionen klubbades igenom i fullmäktige och i folkomröstningen 1988 sade kommuninvånarna nej till flyktingar. Nej-sidan fick 64 procent av rösterna.
Efter valet 1988 uteslöts Sven-Olle Olsson ur centerpartiet.

3 kommentarer:

 1. En sak kan vi vara säkra på - Sven Olle hade inte varit centerpartist idag om han varit vid liv.. roterar nog i graven om han visste vem Annie Lööf är..centertokan som skänker bort vårt land till muslimer.

  SvaraRadera
 2. Nja,nu får vi väl hålla isär begreppen lite! Flyktingar liksom rasism används lite för lättvindigt.

  Jag är helt säker på att Sjöbo liksom många andra i Sverige som protesterar mot ockupationen av vårt land, gärna hade hjälpt flyktingar, om det nu kommer några sådana hit.

  Annat är det med ekonomiska migranter som bara är här för att plundra, mörda och våldta!

  SvaraRadera
 3. Tänk så rätt han hade Olle Olsson.
  Nu styr svin-sossarna utan samvete.

  SvaraRadera