onsdag 16 september 2020

Hjärntvätt pågår. Oavbrutet.


Carolin Hanna Dahlman

- Självklart kan somalier bli läkare, men...
... arbetslösheten bland somaliska invandrare är enormt hög och måste hanteras innan vi tar emot fler. Att vissa utbildar sig är underbart, men ett förrädiskt argument för ökad migration.


"Den senaste veckan har en bild på 19 personer med somalisk bakgrund som utexaminerats som läkare spridits friskt på nätet. "Apropå konsekvensen av invandring till Sverige", kommenterade S-politikern Mubarik Abdirahman på Facebook (11/9), och hans inlägg delades nära 1 000 gånger på några dagar.

En person kommenterade: "Vilken investering för framtiden". En annan skrev: "Det är enkelt att förstå att många av de som tar sig hit är dom smartaste, driftigaste och hungrigaste. Vi behöver invandring!" Ola Spännar, tidigare kommunikationschef på Centerpartiet, skrev kort och gott "Invandringens konsekvenser".

Men även om det är fantastiskt när människor pluggar och tar examen måste den positiva bilden balanseras med fakta och verklighetsförankring. Dels visade fotot ett antal studenter i Rumänien, och dels är det långt ifrån alla med rötter i Somalia som studerar och blir en tillgång i vården. Långt ifrån. Väldigt långt ifrån faktiskt."


5 kommentarer:

  1. Dom där behövs i Somalia, inte här. Jag har fått nog, med råge.

    SvaraRadera
  2. Datumet 11/9 vill jag hedra offren för den islamiska terrorattacken mot USA. Inte bli påmind om afrikansk invasion.

    SvaraRadera
  3. Hur många har en svensk läkarexamen och hur många har "läkarexamen" från sina hemländer? Läste att det var ett omfattande fusk med medicinska examina från utomeuropeiska länder.

    SvaraRadera
  4. Jag skulle aldrig acceptera att bli behandlad av en läkare i slöja.

    SvaraRadera