söndag 27 september 2020

Hela SVTs ledargarnityr måste avskedas.

 Jan Ericson, M, FB:


- Vi är ganska många som länge har ifrågasatt den ökande vänstervridningen, osakligheten, aktivismen och den växande identitespolitiska vinklingen i inslag hos Public Service (SR, SVT och UR). 

Idag kom förklaringen i en intervju i SvD med Sveriges Radios VD Cilla Benkö. Hon medger nu öppet att man vid chefsrekrytering låter både etnicitet, kön, ekonomisk bakgrund och bostadsort gå före kompetens!

Att en VD för ett public service-bolag öppet bekräftar att man agerar på detta sätt är så oerhört uppseendeväckande att man tar sig för pannan. Detta bara måste få politiska konsekvenser. En verksamhet som bekostas med skattemedel borde inte få bete sig så.

Jag var som bekant den ende moderat som inte röstade för partilinjen att garantera Public Service skattefinansiering utan att ställa tydliga motkrav på bland annat saklighet och opartiskhet och en betydligt skarpare granskning kopplade till tydliga ekonomiska sanktioner vid brott mot reglerna. Det var den linje vi moderater drev i Public Serviceutredningen (där jag var ledamot) och jag är oerhört bitter fortfarande över att vi inte stod fast vid detta. 

Nu är vi medskyldiga till att ha levererat en villkorslös trygg finansiering till ett identitetspolitiskt och vänsterflummigt aktivistorgan som inte bryr sig det minsta om sändningstillståndens krav på saklighet och opartiskhet. Och som öppet erkänner att man vid rekryteringar prioriterar identitetspolitik framför kompetens. Det är plågsamt att uppleva hur snabbt Public Service går utför.



1 kommentar:

  1. Nyss på rapport ett inslag om Trumps skatteaffärer, naturligtvis mycket kritiskt. Efter det ett inslag om den nyöppnade (för ett år sen) högstadieskola i Rosengård. Ett mycket positivt reportage. Trots att bara 55 procent är behöriga att börja gymnasiet, en katastrofal siffra. Men rektorn var nöjd, lärarna var nöjda. Och reportern verkade också nöjd.

    SvaraRadera