lördag 19 september 2020

Better honest than woke.

Jag har en fantastiskt kunnig och insatt vän på FB, som dagligen informerar om de ickevinklade nyheter från USA vi aldrig får från svenska medier. Jag delar texten för att så många som möjligt ska ha tillgång till fakta.

Ikväll hade han en underbar historia från verkligheten om att bita sig själv i rumpan. Jag borde vara imponerad av amerikanska lärosäten, men det här får mig än en gång att tvivla på allt.


Min FB-vän Thomas R: 

-

Princeton University skickade ut ett öppet brev där de talade om sin historiska "inbäddade rasism" på universitetet där svarta skulle ha utsatts för "strukturell rasism" i alla tider. 

Trumpadministrationen synade deras bluff och nu har U.S. Education Department påbörjat en undersökning för att se om Princeton brutit mot de antidiskrimineringslagar som redan finns. Om universitetet befinns vara skyldiga till detta riskerar de att bli av med miljontals dollar i stöd.

Princeton, som aldrig hade för avsikt att behöva stå för sina påståenden, försöker nu backa och i princip säga "nej, nej, vi menade inte det vi sa."

Tydligen pågår minst fyra granskningar av läroverk som påstår sig lida av "strukturell rasism" och "toxisk vithet". 

Underbart att se paniken sprida sig i leden när de tvingas ta konsekvenserna av sina woke-uttalanden. Det är inte lika roligt att vara värdegrundsmuppar när det är förknippat med ansvar.

------- 

5 kommentarer:

 1. Strukturell, inkludering... Ord som jag är allergisk mot.

  SvaraRadera
 2. Ha ha. Såg det där på ett amerikanske spelforum. Här är en länk til PJ Media:
  https://pjmedia.com/news-and-politics/tyler-o-neil/2020/09/17/betsy-devos-calls-princetons-bluff-if-you-really-are-racist-no-more-federal-funding-n939157

  SvaraRadera
 3. @Akela, Thanks. In the old Cowboys Day the cheating principal would be shot point blank at the game table. Love to hear the next episode.

  SvaraRadera
 4. Så det kan gå, haha. Här hemma skrattade vi gott åt detta.
  Maggan

  SvaraRadera
 5. Det är så ynkligt!

  SvaraRadera