söndag 12 juli 2020

Sverige går blindast, bäst och främst i styrkan mot den västerländska kulturens förfall.


"Den svenska coronastrategin tecken på totalitär utveckling."

expressen/utdrag. Den finländske författaren och docenten Jari Ehrnrooth: 

Ett guldkorn jag missat.

Publicerad 10 jul 2020 kl 17.00


Man kan fråga sig om Sverige håller på att bli en mjuk version av en totalitär demokrati, vars läromästare ligger närmare den franska revolutionens jakobiner, som eftersträvade enhällighet, än de individualister som skapade frihetsrättigheterna i Förenta staternas självständighetsförklaring.

I en liberal demokrati omhuldar man pluralismen, medan man i en totalitär demokrati eftersträvar ett uniformerande av värdegrunden som republikens mål.


Västerländska kulturens förfall


Precis som de svenska coronaoffren nu är det i Anders Tegnells rapporter, när han – oberörd av vetenskaplig kritik och hela den övriga världsopinionen – försvarar sina felaktiga slutledningar.

Den mjuka totalitarismen tillåter kritiken men korrigerar inte sin kurs.
En annan och ännu mer pessimistisk förklaring skulle kunna vara att den exceptionella svenska coronastrategin är en följd av den västerländska kulturens förfall, som i Sverige verkar ha gått längre än någon annanstans.

En kultur som har förlorat sin kreativitet, sin segervilja och värdehierarki kämpar inte längre mot ett dödligt virus utan underkastar sig det som anses som oundvikligt.

3 kommentarer:

 1. Tvi Två sista bilderna. Och därmed försvann matlusten.
  s

  SvaraRadera
 2. - Kan misstänka att föraren flyr från Sveriges förfall alternativ en våldtäktman
  "En A-traktor stoppades på måndagen på länsväg 160 i Uddevalla – efter att vittnen sett fordonet köra i upp emot 100 kilometer i timmen.
  Fordonet stoppades vid Museröd.
  En flicka i övre tonåren misstänks nu för flera brott Hon rapporteras för trafikbrott av diverse slag och bilen ta i beslag."
  - Om det vore min tös hade jag sagt: Du mitt älskade barn sluta att leka på allmänna vägar. Gå med i racerbilklubben. Du har talang.

  SvaraRadera