torsdag 2 juli 2020

America Vera-Zavala är så feministförblindad och så maktdominant att hon anser sig kunna formulera vilket konstnärsskap, och vilken författare som alla måste välja bort.


Vem har rätt att avgöra vad som är "tveksamma ideal". Var och en av oss? Fel. Rätt svar är America Vera Zavala.



America Vera-Zavala, kulturjournalist GP: - Att välja bort en författare är inte deplattformering. Att välja bort författare som Knausgård på grund av hans kvinnosyn är inte censur. Att välja bort konstnärskap på grund av tveksamma ideal och hållningar kallas ibland för deplattformering eller censur. Men America Vera-Zavala menar att det kan finnas goda skäl att inte läsa en författare.

Klok kommentar på GP: - "Märklig artikel. Det är väl ingen som ifrågasätter att var och har rätt att läsa eller inte läsa vilka författare den vill och ha vilka kriterier som helst för sitt val. 

Inte heller är det deplattformering när en enskild inte läser en viss författare. Så om America Vera-Zavala inte gillar Knausgård är hon i sin fulla rätt att låta bli att läsa honom, liksom de som inte gillar America Vera-Zavala är i sin fulla rätt att inte se hennes pjäser. 

Deplattformering är att försöka hindra någon att komma till tals, t.ex. genom att påverka ett förlag att inte ge ut personens böcker."

5 kommentarer:

  1. Det är åt h-e att så många kvinnor av denna sort bestämmer vad som är rätt och riktigt i Sverige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo. Och just de hatiska kvinnorna som hade sådana enorma problem med det mäktiga patriarkatet.......

      Radera
  2. Hopplöst, inte ens Penistrate hjälper på dessa hatiska kvinnorna som för krig mot det andra könet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De skriker så högt att de inte hör sig själva.

      Radera
  3. Född i Rumänien med en chilensk far och en peruansk mor. Vad gör hon här?

    SvaraRadera