tisdag 14 juli 2020

Alla vet varför vi blir dummare och dummare. Ingen vågar berätta.

SvD.


"Länge tycktes vi bli smartare och smartare – tills det vände. För varje år minskar nu vårt IQ i Norden. Frågan är varför. Och om vi bör oroa oss." 

Mitt enkla svar: SJÄLVKLART BORDE ALLA FORSKARE I HELA CIVILISATIONEN OROA SIG!!!! 

OCH FÖRKLARA SOM DET ÄR, ATT SKOLORNA INTE LÄNGRE LÄR UT - ISTÄLLET INDOKTRINERAR OCH HJÄRNTVÄTTAR MAN NUMERA FRÅN FÖRSKOLAN TILL GRAVEN. PRECIS SOM MEDIERNA.





Hösten 2017 publicerade forskaren James Flynn en studie i tidskriften Intelligence som visade samma trend: IQ-poängen sjönk, främst i Skandinavien och Finland men även i en rad andra ekonomiskt starka länder. 

Minskningen som Flynn såg var liten, det handlade om en genomsnittlig förlust på 0,23 IQ-poäng per år sedan 1990-talet. Men på sikt är effekten slående. 

På 30 år hade de nordiska länderna tappat 6,85 IQ-poäng, enligt Flynns beräkningar. Finland och Norge har tappat tappat mest, Danmark aningen mindre.

 I Sverige saknas data sedan den allmänna värnplikten (och därmed IQ-testerna) togs bort, men eftersom vi alltid legat nära våra grannländer antog Flynn att motsvarande minskning skett även i Sverige.
Löfvén drar en suck av lättnad. vilken j-a tur vi tog bort värnplikten!!! Sverige hade sänkt hela undersökningen, det hade blivit all time low, forskarna hade fått den globala dåndimpen!!


Nu frågar de kloka forskarna om nedgången kan ha att göra med gener, som att föräldrar med lägre IQ fick fler – och därmed dummare – barn? Eller att olika invandringsströmmar påverkade – forskare hade sett stora skillnader i IQ utifrån hur utvecklade länderna varit. Eller hade det just att göra med vår utbildning och vårt skolväsende?

Och eftersom ingen idag vågar säga den enda verkliga och riktiga sanningen , så drar forskarna till med ett mycket säkert kort - "det måste vara någon typ av miljöfaktorer, och inte gener, som ligger bakom".

2 kommentarer:

  1. Gjorde rätt val när jag förde mina och hennes gener vidare. Resultatet blev lysande. Barnen har förbättrat familjens IQ kvot.
    Kan det bero på att föräldrarna båda är vita och de inte är ekonomiska migranter?
    - Kan frågeställningen utgöra grund för ett forskningsuppdrag;
    *Det finns faktor som påverkat att de svenska skolresultaten försämrats genom invandring från olika delar av världen

    SvaraRadera
  2. Jag tror,att det beror på miljön,säkert.
    Vi måste tillverka starkare plastpåsar.
    Då kommer IQ´n åter att stiga.
    Tjo Flöjt


    SvaraRadera