fredag 5 juni 2020

Bjud in Minnesotas stadsfullmäktige till Sverige, här är polisen avskaffad sen länge. Uppträder bara som politiska offer.

Ronie Berggren, journalist, författare, en av få svenska USA-experter skriver:

Minneapolis´stadsfullmäktige lovar att avskaffa poliskåren.
Stadsfullmäktige i Minneapolis kommer idag att rösta om huruvida man ska avskaffa poliskåren eller inte. Jerermiah Elison (son till USAs första muslimske kongressman Keith Elison, som numera är Minnesotas Justitieminister) var drivande bakom förslaget.

Istället för poliser vill man ha socialarbetare och läkarteam för att lösa kriser.
Det är ett katastrofalt förslag som kan fungera på landsbygd i homogena samhällen där alla känner alla. Så fungerade polisen i hela Europa för 200 år sedan. En landsfiskal som kunde sköta i princip allt på egen hand eftersom den grova brottsligheten var helt obefintlig.

I multikulturella storstäder med stor massrörlighet, som fallet är i USA, där brottslingar därtill har stor tillgång till vapen så är detta en katastrof.

Tänk också på de vanliga människorna: En tjuv gör inbrott i huset, en rånare hotar dig på gatan, en våldtäktsman eller en kidnappare hoppar på dig (alla dessa saker är vanliga i USA), då kvarstår bara att lita på dig själv. För socialarbetaren och läkarteamet kommer inte att kunna hjälpa.

Det är utspel som dessa, drivna av demokratiska politiker som helt tappat all verklighetsförankring, som gör att det behövs politiker som Donald Trump, som för allmänhetens bästa kan ta befäl i de ansvarslösa politikernas ställe.

Members of the Minneapolis City Council pledged to “dismantle” the city’s police department in the wake of worldwide protests over the killing of George Floyd.

2 kommentarer:

  1. Om man sköter sig, och inte utför kriminella aktiviteter, så finns ingen att man råkar ut för polisvåld. Således enkelt att slippa kontakter med polis. Undrar varför aktivisterna är så kritiska mot polisen, kanske för att dom inte håller sig inom lagens ramar.

    SvaraRadera
  2. En landsfiskal i Sverige på 1930/40-talen var både polischef och distriktsåklagare men hade hjälp av fjärdingsmän i varje socken, vika höll noggrant öga på folket där. Ibland fanns också riktiga poliser till hjälp - så hade t.ex. landsfiskalen i Nynäshamn fyra poliskonstaplar underställda sig på 1930-talet, för att upprätthålla ordning och säkerhet.

    SvaraRadera