söndag 31 maj 2020

För er som vägrar SVTs/TV4as och resten av regimmediernas Trumpförföljelse.


Ronie Berggren. FB:

- USA:s avbrutna relation med WHO kan förhoppningvis resultera i något bättre:Donald Trump har kapat de amerikanska banden till Världshälsoorganisationen (WHO), något som väckt ramaskri i omvärlden.

Men faktum är: De första att göra insatser vid epidemier i tredje världen är USA. Amerikanska forsknings- och läkarteam är alltid först på plats så gott som vid varje katastrof.

Den nation som gjort mest för att bygga upp en global plan mot pandemier är USA. Det gjordes när George W. Bush var president. Den nation som satsat mest i världshistorien mot en enskild epidemi är USA, det gjorde också under George W. Bush i kampen mot HIV/AIDS i Afrika.

Samma USA finansierar nästan uteslutande hela FN med amerikanska skattemedel. Men man får ingenting tillbaka mer än otacksamhet. I WHO:s fall så fick man en institution som kapades och free-ride:ades av Kina som under bordet gjorde om WHO till kommunistpartiets propagandaspråkrör.

Om Trumps beslut resulterar i att USA drar sig undan från omvärlden, och att amerikansk spetskompetens försvinner så är beslutet en tragedi.
Men om det däremot innebär att man bygger upp en annan, mer öppet USA-fokuserad struktur för att driva kampen för världshälsan fortsatt framåt, ja då är det bara av godo.

Politisk makt måste utgå från moral och ideal mer än från idéer om internationellt samarbete bara för sakens skull. Det är det sistnämnda som världens skräpländer utnyttjat på den demokratiska, västerländska världens och i synnerhet den amerikanska nationens bekostnad.

Att Trump nu drar en linje i sanden är alldeles utmärkt. Vad världen behöver är västerländskt ledarskap, grundat på västerländska värderingar och västerländsk filosofi - inte kinesisk internationalism bara för "den goda sakens" skull.
Donald Trumps beslut innebär ett spårbyte. Det är helt rätt.


3 kommentarer:

  1. WHO är korrupt, liksom FN, Sida och EU.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och samtliga styrs av den anglozionistiska eliten enligt Agenda 2030.

      Radera