tisdag 7 april 2020

I en historisk världskatastrof styrs Sverige av ett gäng oduglingar.

Vem av dessa skulle du lita på om det gäller ditt liv, och ditt lands framtid? Stefan Löfvén, Lena Hallengren, Morgan Johansson, Mikael Damberg eller Anders Ygeman?

Regeringens svaga lagstiftningsförmåga känd sedan länge.


Hallengrens agerande har skapat en stor oreda i den demokratiska processen men är samtidigt inte en nyhet. Redan 2017 riktade Riksrevisionen skarp kritik mot regeringen Löfvens svaga lagstiftningsarbete. Ett arbete som präglas av slarv, grunda analyser och förarbeten samt påfallande ofta bristande konsekvensanalyser. I skottgluggen vid den granskningen stod främst justitieminister Morgan Johansson som delar ansvar för lagstiftningsarbetet med Smittskyddslagen med Lena Hallengren.

Och Hallengren vill nu, trots att statsminister Stefan Löfven försäkrat allmänheten att regeringen nu endast utför det som expertmyndigheterna föreslår, samla mer makt till sig själv. Något som bör ifrågasättas då riksdagen nu gått ned på 55 ledamöter i tjänst.

ledarsidorna

3 kommentarer:

  1. Sett till deras meriter eller brist på sådana litar jag hundra gånger mer på Orban. Han har bevisligen hållit på Ungern och ungrarna hela tiden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag också, alla dar i veckan, som kidesen säger.

      Radera
  2. Jag såg Leif GW-s program om Geijeraffären. Oerhört avslöjande om politikers lögner. Leif menade att hade det varit idag hade regeringen tvingats avgå. Olof P ljög som en borstbindare. Det var Peter Bratt Leif GW och Jan G som fick sparken, trots att dom bara berättade sanningen. Främst Peter B råkade illa ut. Håller inte med Leif när han säger att Olof P hade fått avgå om det hade hänt nu. Vi ser ju nu hur regeringen sitter kvar trots att dom missköter sig å det grövsta. Mitt förtroende för politiker, och dagens journalister är under fryspunkten.

    SvaraRadera