tisdag 10 mars 2020

Vilken statsminister, vilken justitieminister, vilken inrikesminister kan försvara denna ynkedom i ett lands självplågeri.

Om vi hade riktiga oköpta journalister så hade ministrarna ställts mot väggen och sparkats på stubinen. 


"Hans första möte med frivården var inbokat till den 7 januari. men då kom han inte. Handläggaren ringde till 30-åringen som förklarade att han glömt bort tiden. Handläggaren erbjöd sig att boka en tid hos socialen åt 30-åringen men det ville denne inte. Frivårdens anställde fick dessutom veta att 30-åringen var bostadslös och bodde i sin bil.

Sex dagar senare misstänks 30-åringen ha rånat en man i 70-årsåldern som bor på en gård utanför Trelleborg.Nästa rån inträffade den 15 januari i trakten av Tomelilla. Dagen efter skulle 30-åringen ha varit hos frivården, men kom inte heller den gången. Däremot meddelade 30-åringen att han skulle vilja ha frivårdens medgivande att skaffa ett pass.

Samma dag höll övervakningsnämnden ett möte om hans förfrågan men diskuterade även att 30-åringen inom kort skulle avtjäna ytterligare ett fängelsestraff. Han dömdes i december förra året, medan han satt i fängelse för andra brott, till tre månader för stölden av en värdefull glasskulptur på ett hotell i Lund.

Övervakningsnämnden beslöt att inte meddela honom passtillstånd för att minimera risken att han flydde utomlands innan han skulle avtjäna sitt fängelsestraff.

Den övervakning som skulle pågå under hans villkorliga frigivning utvecklades till ett komplett haveri. Han dök visserligen upp en gång men för sent och stannade bara en kort stund. Struntade i ytterligare ett möte. Den 29 januari var han kallad till ett möte men kom inte.

Efter tre veckors försök att få övervakningen att fungera beslöt frivården att han skulle omhändertas och en efterlysning gick ut till polisen.Dagen efter inträffade på nytt ett grovt rån. Den här gången i trakterna av Vollsjö. Samma kväll greps 30-åringen och hans flickvän av en polispatrull i Malmö."



expressen.

3 kommentarer:

  1. Har vi en statsminister.... Han finns nog bara till för sk nyanlända. Morgan, med eller utan högklackat, finns också bara till för ickesvenskar.

    SvaraRadera
  2. Den röde greven får smaka den bryggd han understött!
    Känner inte alls med dylika av någon anledning...

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  3. Den frimurarstyrda samhällsapparatens lakejer gnuggar sina händer och myser över att Barcelonaavtalets agenda fungerar så bra.

    SvaraRadera