tisdag 31 mars 2020

Det kan väl inte bara vara jag i hela långa landet, som har förstått.

Varför Coronasmittan har spridit sig till äldreboenden runtom i Sverige, i synnerhet Stockholm, nära Järvafältet. 

Inte är det familj och vänner som går på in och ut dygnet runt och dödssmittar våra gamla.

 Idag: Isabella Lövin (MP) presenterade en ny restriktion regeringen nu fattat beslut om: ett besöksförbud på Sveriges samtliga äldreboenden från och med onsdag.

För några dagar sen. "Flera äldre personer på boendena har dött av covid-19.

▪ I Borlänge kommun i Region Dalarna har flera äldre drabbats av covid-19 inom äldreomsorgen. På två äldreboenden - Hessegården och Kungsljuset - samt bland personer med hemtjänst har smitta konstaterats.

▪ I Borlänge har även en person på ett äldreboende avlidit av covid-19. Personen hade underliggande sjukdom och dog under onsdagen.

▪ En kvinna i 80-årsåldern dog av covid-19 natten mot torsdagen på omvårdnadsboendet Fregatten i Karlskrona kommun i Region Blekinge.

▪ I Solna stad i Region Stockholm avled en person på ett äldreboende i covid-19. Smittade finns nu på tre av Solnas tio äldreboenden.

▪ Stockholms stad uppger att det finns flera konstaterade fall av coronasmitta på kommunens äldreboenden bland de äldre, och även bland personalen.
▪ Ett dödsfall i covid-19 har inträffat på ett privat äldreboende i Stockholm i veckan.

▪ På Hjortsbergs äldreboende i Falkenbergs kommun har sex äldre bekräftats smittade av coronaviruset. Två av dem vårdas på sjukhus i Region Halland. Boendet har nu satts i karantän och de 59 boende hålls isolerade på sina rum. Det meddelade kommunen i torsdags.

▪ Enligt uppgifter till Hallands Nyheter ska det finnas oklarheter kring ett dödsfall med en 95-årig kvinna på boendet i Falkenberg i veckan. Trots feber och andningssvårigheter togs troligen inget coronaprov.

• En boende har avlidit covid -19 på äldreboendet Forellplan i Gävle kommun i Region Gävleborg, enligt bekräftade uppgifter från kommunen."



Länk:  -"Vårdbiträden och startjobb. Att åter börja anställa vårdbiträden i hälso- och sjukvården och att införa en ny anställningsform, startjobb, kan snabbare få in både unga och nyanlända i arbete. Startjobb skapar förutsättningar för att pröva helt nya yrken som inte kräver sjukvårdslegitimation, men som kan bidra till bättre vård- och arbetsmiljö. Samtidigt får personer som befinner sig i utanförskap möjlighet att komma in i samhället."

Fast det skulle ju vara djupt rasistiskt att skydda våra gamla genom att kolla personalen på äldreboendena.

4 kommentarer:

  1. Läser på text-tv att EU ska ge 2,3 miljarder till flyktingar i Jordanien och Libanon, dom ska motverka corona. Det är grannskaps och utvidgningskommisionären som ansvarar för det. Vilka konstiga jobb det finns. Varför ger EU pengar till dessa länder, det är ju våra skattepengar, dom borde gå till länder i Europa. Sverige ger ju 100 miljarder till länder i Afrika och Mellanöstern via sida och FN. Saudi och andra rika länder kan ge pengar till flyktingar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir så hysteriskt förbannat på detta läckage av våra skattepengar till dessa satans mussar att det inte nyttigt för mitt blodtryck.

      Är det inte SIDA så är EU eller FN,
      det borde vara förbjudet att utbetala svenska skattepengar till någon av dessa tre parasit-organisationerna.

      //Gunnar

      Radera
    2. Fast Stefan Löfvéns förtroende rusar mot himlen. Tack medsvenskar för - ingenting.

      Radera
  2. Att folk stödjer Stefan L är på sikt kanske farligare än corona. Kanske stockholmsyndromet.

    SvaraRadera