måndag 27 januari 2020

”Att dalta med extremister är bland det farligaste man kan göra”


Otaligt har skrivits om den konflikt som startade när Göteborgs kommun för nåt år sen ställde in en planerad visning av filmen "Burka songs 2.0" på Blå stället i Angered.I centrum står Ann-Sofie Hermansson (S), vid tiden kommunstyrelsens ordförande, som på sin blogg skrev att filmens Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi var extrema röster.


De två muslimska kvinnornas juridiska ombud Silas Aliki Quezada skickade då ett hotfullt brev där han uppmanade Ann-Sofie Hermansson att göra en rättelse och radera samtliga inlägg där de två sammankopplas med extremism.'

"Om du efter en veckas utgång valt att inte vidta rättelse, kommer vi att inkomma med ansökan om stämning till Göteborgs tingsrätt under eftermiddagen måndagen den 24 september. Jag rekommenderar därför att du så snart som möjligt, om du inte vill ta ner inläggen och publicera den offentliga ursäkten, kontaktar ett juridiskt ombud för egen del".

"Vi ses i rätten" sade Ann-Sofie Hermansson när debattörerna  hotade med åtal. 

– Om man har med odemokratiska eller extrema röster att göra kan man inte vara så diplomatisk att ingen någonsin tar illa vid sig. Att dalta med extremister är bland det farligaste man kan göra,

Detta är ju inte riktigt klokt! Själv hyllar jag Ann-Sofie Hermansson som vågar ta strid mot hederskultur och islamism, och anser att rättegångarna är ett enormt slöseri med pengar. 

Och om "extremist" skulle visa sig vara förtal - då är vi många, många hundratusen svenskar som står i kö för rättegång.

1 kommentar: