måndag 27 januari 2020

Därför är de primitiva och ociviliserade pennalisterna Stefan Löfvén, Anders Lindberg, Daniel Swedin, Maria Robsahm, Moa Berglöf, Maria Montelius m.fl så destruktiva för landet..


Antisemitismen upphäver människovärdet och det drabbar oss alla där den får sprida sitt gift. Allt för många har allt för länge relativiserat antisemitismen, skriver Gunnar Hökmark i expressen.


Antisemitismen går långt bortom fördomen, missaktningen eller intoleransen. Inser vi inte skillnad bortser vi från att antisemitismen som idé slutar i viljan att eliminera var och en av ett folk bara för att man tillhör det folket, den tron och det ursprunget.

I Auschwitz som befriades den 27 januari 1945 blir detta så tydligt manifesterat. Den välkända portalen ovan spåren som leder in till dödens station. Spåren slutar vid gaskamrarna. Där tog resan slut. I bildlig bemärkelse men i allra vidrigaste grad också i bokstavlig. Där tog livet slut och det fanns ingen annan mening med spåren dit. Antisemitismen är en annan sak än främlingsfientlighet, människors rädsla eller fördomar om den andre eller till och med rasismens nedsättande syn på människor av ett annat slag än det egna.


Ett bidragande skäl till detta är relativiseringen av antisemitismen liksom av begrepp som nazism och fascism. Om vi låter dessa begrepp bli flytande för att bli en del av den politiska debattens retorik, urholkar vi begreppen. Då förtränger vi att antisemitismen är något särskilt som går långt bortom det acceptabla. Det gynnar inget annat än antisemitismens krafter. Det är dags att vi en dag som i dag bestämmer oss för att det måste vara slut med den passivitet som blir till tyst acceptans. Nu måste gränsen dras för det oacceptabla. Sverige får inte vara ett land där judar känner otrygghet någonstans.

4 kommentarer:

  1. Nej till antisemitism innebär nej till konspirationsteorier om NWO, Soros, mm mm...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Läs en gång till, noga.

      Radera
    2. En konspirationsteori är att det saknas ett ord, INTE, i @Konsekvents teori.
      - Utan att ifrågasätta och debattera kan konsensus om sanningen inte fastställas. Alla utom ett land, Iran, har erkänt Förintelsen.

      Vilken grupp (-er) bedriver HMF, hot mot den judiska folkgruppen i Sverige?

      Radera
  2. Hökmark kunde ju också, i rättvisans namn, ha nämnt att Auschwitz befriades av Stalins militära trupper, under ledning av fältmarskalk Konev, samt att ungefär 230 ryska soldater dödades under striderna vid lägret, däribland en sovjetrysk överste.

    SvaraRadera