onsdag 22 januari 2020

När den inbitna vänstern slutligen vaknar.

Och ser det vi andra sett så länge, då finns det ingen anledning att vara arrogant och syrlig. 

Istället blir jag glad att poletten trillat ner, och tänker att det hedrar dem.

Jens Liljestrand, expressen, utdrag: 

-Vart tog pengarna vägen? Frågan poppar upp hela tiden. Senast den dag då detta skrivs, tisdagen den 21 januari, kommer en flash på mobilen om att Skånes universitetssjukhus inte kan ta hand om patienter med cancer i levern eller bukspottkörteln inom avsatt tid. Den ökade väntetiden har inneburit att ”vissa patienter, där man från början var inne på en kurativ behandling, har fått övergå till en palliativ vård”, säger en inspektör till Sveriges Radio.
Läs den meningen igen. Läs den två gånger.
Och ställ sen frågan: Vart tog alla pengarna vägen?





När det gäller kriminalitet, bomber och skjutningar ställs krav på politiskt ledarskap och ansvar, det är räfst och rättarting och en skoningslös jakt på syndabockar, statsministern får svettas och svamla i en tv-studio och det är ju fullt rimligt, viktiga samhällsfrågor ska analyseras och belysas ur alla vinklar.

Men när det gäller välfärden är det som om det handlade om något slags naturkrafter, som om landstingens resurser hade spolats bort i en tsunami eller sipprat ner mellan kontinentalplattorna. Tyvärr, sånt som händer, inget att göra åt. Trots att det även här handlar om sorg, död och lidande som drabbar oräkneliga människor, trots att det även här handlar om politiska beslut, om en politisk agenda, en politisk ideologi omsatt i den svenska vardagen, in i samhällskroppen, köttet, blodet.

En sak vet jag: Om Jimmie Åkesson lyckas ställa frågan ”Vart tog pengarna vägen” och ge den ett trovärdigt svar, om han kan utvidga Bullerbyretoriken till att även omfatta välfärden och dess finansiering, så kan han tryggt packa väskorna inför flytten till Sagerska 2022.
Senast.

4 kommentarer:

  1. Första gången jag håller med denna man. Att han ska skriva var många miljarder tar vägen är väl att önska för mycket. Den okontrollerade invandringen slukar ju miljarders kronor.

    SvaraRadera
  2. Lyssnade just på Anna Starbrink från gårdagens aktuellt. Hon debatterade mot en läkare. Hon pratade som att hon var på ett valmöte för liberalerna, hon är borgarråd i Stockholm. Hon pratade utan att tänka efter, lyssnade inte alls på läkaren. Med såna politiker är det inte konstigt att det mesta går åt pipan just nu. Heder åt den manlige läkaren.

    SvaraRadera
  3. X antal miljarder gick åt till att köpa Maggot Wallström ett jobb hos FN.

    SvaraRadera
  4. De gäller detsamma Västra Götaland med regioner. Köerna till strålbehandlingar är orimligt långa p.g av att maskinerna är för gamla och otillräckliga och folk dör i köerna. Eller som beskrivs ovan istället för botande behandling eller förlängning av de cancersjukas liv så hamnar de i palliativ behandling. CANCER Kan inte vänta!
    Dgdf

    SvaraRadera