onsdag 22 januari 2020

Look what they have done to my country.


Carolin Dahlman: "Ingen kan ha missat den hjärtskärande nyheten en 92-årig kvinna i Malmö i nyårshelgen blev rånad och brutalt misshandlad i sitt hem.

Händelsen i sig är vedervärdig, men fallet vittnar om att det inte bara är en skör kvinna som är drabbad, utan att hela vårt samhälle kan hålla på att berövas något oerhört värdefullt – nämligen vår tillit till andra.
Kvinnans dotter skrev i Sydsvenskan: ”I mammas fall blev tilliten till människor en dödsfälla. Hjälp ingen som ber om hjälp, kanske blir du rånad och slagen, blir den logiska slutsatsen. Det är ingen bra utveckling för ett samhälle som, i likhet med alla samhällen, ytterst bygger på omsorg om varandra och tillit. När detta försvinner och rädslan tar över, vilka blir vi då?”

Hon beskrev hur de mellan 80 och 100 år som på senare tid har utsatts för bedrägerier av samvetslösa kriminella är fostrade ”i en annan skola än den vi yngre tvingats gå i. Ringer någon på dörren och erbjuder, eller ber om, hjälp så utgår man från att vederbörande har goda avsikter.”"Ett gott samhälle kännetecknas av att vi kan lita på varandra. 

Men ett svagt rättssystem, som låter skurkar gå fria att begå fler brott, skadar både tilliten till det demokratiska systemet och till andra. Politiken måste agera innan rädsla och misstänksamhet blir vardag.




5 kommentarer:

  1. Dom där två borde sitta på Kumla.

    SvaraRadera
  2. I DN idag berättar förra MP-ministern Alice Bah Kuncke att vid Löfvéns regeringssammanträden på torsdagarna "satt S-ministrarna och bräkte (!!) om det förkastliga i de danska socialdemokraternas invandringspolitik. Vilken j-a tokregering - nästan värre än Reinfeldt!

    SvaraRadera
  3. Inte Kumla. Det finns ingen ringklocka tyvärr, för de som vill överraska.
    s

    SvaraRadera
  4. Två idioter med lägre IQ än en fiskmås!!!

    SvaraRadera