onsdag 1 januari 2020

Idag förstår jag påven.


Påve Francis mötte sina dyrkare i Vatikanen för att adressera våld mot kvinnor.

 Men nånting gick snett, en kvinna i publiken blev lite för begeistrad och ryckte och slet i påvens hand och arm för att få hans uppmärksamhet, men då flög själve fan i honom och han daskade till kvinnan. Påven stormade sen från platsen med åska i blicken. 

Detta har nu fått människor att fula ut påven, man kan säga att han är överst på kommentarsfältens shitlist idag. Folk menar att han är en ond och elak hycklare som ska sparkas. 

 Jag själv bryr mig väldigt lite om påven och hans förehavanden, men just i det här fallet kan jag känna förståelse. 

Det hände ibland under min tid som purser på SAS att jag stod i mittgången, kanske med en mat-/drink-vagn, kanske sålde något till någon, kanske talade med någon om något viktigt -  och någon bakom plötsligt började rycka intensivt i mig och i min uniform om rena bagateller. Då kunde det brista, det är så jäkla respektlöst att inte kunna vänta två sekunder för att JAG/MIG/MITT är viktigast.

 Det handlar om den privata sfären, händer som tar för sig och knäpper med fingrarna uppe i ditt ansikte, jag klippte inte till som påven, jag har väl ett ädlare sinne, men reflexen fanns där. Jag bad däremot mycket bestämt vederbörande om att aldrig slita i mig  och mina kläder någonsin igen.

Påven är inte Gud. Han är mänsklig precis som vi andra, och jag förstår hans reaktion. 

Han har dessutom gjort en kungspudel.

7 kommentarer:

  1. Kyrkofader Hieronymus sa 1074 att "kvinnan är djävulens port, ondskans väg, skorpionens tagg, ett livsfarligt ting". Då infördes celibatet. Man kan ju undra vilken kvinna Hieronymus hade råkat ut för:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. #Jawelin, Törs inte dela din kommentar med hänsyn till ingått avtal sålänge Hulda är mig huld och trogen och v.v.😑😊

      Radera
  2. Tonald Drump2020-01-01 19:42

    Kanske något för Linnea Claeson att spinna vidare på.

    SvaraRadera
  3. Argentinare.
    Han kanske blev besviken att det inte var Guds hand...
    Eller Jungfru Marias.

    Jungman Jansson

    SvaraRadera
  4. Men Carina, till skillnad mot påven är du inte en bitter kärring.

    Sedan finnar jag det märkligt att ledaren för en världsreligion inte känner till grundsatserna i samma religion. Invandra mosebok hittar vi budorden. Tionde budet; "Du skall icke hava begärelse till din nästas hus. Du skall icke hava begärelse till din nästas hustru, ej heller till hans tjänare eller hans tjänarinna, ej heller till hans oxe eller hans åsna, ej heller till något annat som tillhör din nästa."

    Med andra ord är ekonomisk migration inte bara en dödssynd utan bryter även mot kristendomens mest fundamentala doktriner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en klen tröst att satarna kommer att brinna i helvetet för sina fruktansvärda dödssynder på jorden.

      Radera
  5. Preskriptionstid?
    "frågar åt en kompis..."

    JJ

    SvaraRadera