torsdag 2 januari 2020

Det är lätt att vara bjudsam med andras pengar.








 Åsa och Torbjörn Ram i Kävlinge öppnade sitt hem för Hamid Shahidzada – en av många ensamkommande afghaner som sökt asyl i Sverige och gömt sig i Europa. 

I september greps han och utvisades till Afghanistan. Vi är besvikna på Sverige, säger Åsa och Torbjörn Ram.

 När Sydsvenskan når Hamid är han på flykt från landet igen. (Eeehhhhh.....Varför "når" sydsvenskan Hamid? Har denna regimblaska specialbevakning på främmande lands medborgare?)– Min mamma och pappa sa: ”Du ska inte stanna där”. 

Det här verkar vara en framåt ung man, han borde stanna i sitt land, bygga upp det och engagera sig i framtiden för alla afghaner. Han verkar inte ha flyktingstatus, och ser inte behövande ut om jag jämför med de kvinnor och barn som saknar allt - inte minst möjligheten att fritt röra sig inom och utom landet. 

Hans "mamma" och "pappa" verkar ha slagit griller i huvudet på det arma barnet. Och om Sverige har gjort dem besvikna genom att följa landets lagar, så kanske även "mamman" och "pappan" ska byta land.

4 kommentarer:

  1. Dom är ju flyktingsmugglaren. Hur många knäppskallar finns det i Sverige.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stolta knäppskallar dessutom.
      Btw Jawelin, jag delar din uppfattning om sista programmet om Hasse och Tage. Tänk att de var tvungna att göra en vänsterextrem partsinlaga av det! Och Özz Nujen, Schyffert, Göran Greider sitter i rutan och talar om "riktig humor", jag vred mig i soffan, som att be Stefan Löfvén uttala sig om Einstein. Det var ett mycket sorgligt program med tvivelaktigt syfte.

      Radera
  2. Flyktingbarnet kan iallafall räkna minst till trettiofem

    SvaraRadera
  3. Han kanske var "toyboy" till dom båda? Inget förvånar mig längre med PK-patrasket.

    SvaraRadera