lördag 28 december 2019

Vet du vad, Anna Dahlberg, det är inte vi som demoniserar invandrare.

-"Tack till alla invandrare som gör Sverige bättre". skriver ANNA DAHLBERG idag: "Risk att allt det positiva drunknar i flödet" 

Anna Dahlberg har absolut haft sina glimrande moments, för att vara i expressen. Idag gör hon ett tappert försök att få nyblivna svenska invandringsmotståndare att se det där typiska glaset som halvfullt, istället för rasande tomt och sprängt i tusentals vassa småskärvor. 

En gång i tiden hade jag en personalledanande befattning, inför utvecklingssamtal fick jag lära mig att för att nå fram med ett negativt(="lärande") budskap så skulle jag först lyfta fram (hitta på) allt som var positivt. För att ingen skulle bli ledsen, negativ eller utåtagerande. 

Trams, säger jag.

Men det är vad Anna Dahlberg gör idag. Lyfter fram ett antal fullkomligt gudomliga människor, som skulle leverera och tillföra var i världen de än existerar.


Anna Dahlberg, expressen skriver först djupt insiktsfullt: 

-"Synen på invandringen har genomgått en dramatisk förändring på några få år. Fram till hösten 2015 dominerade en idealiserad - och i avgörande stycken förljugen - bild. Det påstods exempelvis att asylinvandringen var en vinstaffär för Sverige. Några få avvikande röster hördes, som bland annat undrade varför Malmö i så fall behöver miljardbelopp från statskassan varje år för att gå runt. Men sådana invändningar viftades bort.

Under 2019 har denna tillrättalagda berättelse slutligen skjutits i sank - bokstavligen. Alltfler väljare gör en koppling mellan den mycket omfattande invandringen till Sverige under 2000-talet och de samhällsproblem som Sverige brottas med.
Det gäller inte bara gängskjutningarna och sprängdåden, utan även skolmisslyckanden, arbetslösheten, bostadsbristen, budgetunderskotten i utsatta kommuner, extremismen, den växande ojämlikheten, stök i offentliga miljöer och så vidare.

Det är inte så konstigt om detta snabba perspektivskifte har utlöst en förtroendekris. Samma aktörer som försäkrade att allt skulle gå bra ber nu om väljarnas mandat att lösa de komplexa problem som har uppstått."

Men så kommer brasklappen: -"Men det vore illa om denna misstro spiller över i intolerans och en demonisering av invandrare som grupp. Sådana tendenser syns dessvärre."

---------------

Suck, Anna Dahlberg. Vi inte bara betalar med miljarders miljarders underskott i kommunernas finanser som leder till egen fattigdom. Vi och våra barn betalar det högsta priset någon kan betala. Med otryggheten och våldet, dagliga våldtäkter, dominansvåld, barnrån, äldrerån, knivdåd, hot mot lärare, elever, läkare, sjuksköterskor, poliser, ambulansförare osv.

Än värre är att vi förlorat vårt land och människovärde. Vi är strykungarna som betalar allt och som tvingas titta på när nykomna bemöts med gratisvård, gratis tandvård, förtur till stora fina betalda bostäder, miljonbostäder till flera fruar och familjer, gratis körkort, gratis mobiler, specialregler om hur de ska bemötas, nedvärdering av vår kultur, unga våldsmänniskor som tar vårt land och utropar det till sitt.  

Och så kommer Anna Dahlberg i expressen och menar att eftersom det finns fem, tio, tjugo, hundra enastående människor med invandrarbakgrund, så "får vi inte misstro och demonisera invandrare".

Vet du vad, Anna Dahlberg, det är inte vi som demoniserar invandrare. Det gör invandrarna så utmärkt bra alldeles själva - varje minut, dygnet runt, år efter år. 

De hatar och föraktar oss. 

Och visar det mycket påtagligt.

Dom-och-vi

8 kommentarer:

 1. Sisådär, ja!
  Nu tar kvinnorna över stafettpinnen och kör lastbil på Drottninggatan...
  I alla fall är risken större.
  Och åldringarna kan väl inte få varm mat varje månad?
  Bättre lägga pengar på Menakvinnor. Givetvis!

  JJ

  SvaraRadera
 2. Jag är då ini h-e less på islam, den vinner terräng i Sverige för varje dag. Vill Anna D att vi i toleransens namn ska låta dom mest intoleranta invadera Sverige. Att vi i religionsfrihetens namn ska ge frihet åt den mest ofria av religioner, islam. Som senast idag visade sin våldsarsenal i Somalia.

  SvaraRadera
 3. Tonald Drump2019-12-28 23:49

  Man kan undra om en fluga gör en hel sommar.

  SvaraRadera
 4. -"Tack till alla invandrare som gör Sverige bättre".
  Hur många är "alla"? Kan inte vara många det. Majoriteten gör att allt blir sämre.Men det är politikernas fel,i det stora hela,inte invandrarnas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer inte med dig. Hade invandrare haft en vilja att ta seden dit man kommer och varit tacksamma över allt de får här, men istället föraktar de och avskyr "svenne" svenska kvinnor som de ser som "horor."Ok visst ligger en del ansvar hos politikerna som kravlöst släppt lös detta,men i deras ögon är vi bankomater och ett folk som ska erövras åt islam.
   Dgdf

   Radera
 5. Svarta boken med namnen på alla landsförrädare börjar bli full!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken?
   Det närmar sig väl ett helt bibliotek...

   Jungman Jansson

   Radera
 6. Tack för inlägget. Inget att tillägga.

  SvaraRadera