lördag 16 november 2019

"Inget värdegrundsarbete i världen stoppar en idiot."



Daniel Persson har rätt:

"Sätt stopp för allt vad värdegrundsarbete heter. Ge den som vägrar delta löneökning för produktivitetshöjande insatser.

Meningslösa möten för sakens skull, usla upphandlingar och så många kommunikatörer att det inte går att uppfatta budskapet. Offentlig sektor är inte utan brister. Värst av dem alla är dock det eviga värdegrundsarbetet. Detta oändliga slöseri med varenda tänkbar resurs som finns tillgänglig.

Som nyligen beskrevs i Dagens Samhälle kan de kommunala värdegrunderna ta sig många och varierande former. Från nyckelordsvarianten, ”engagemang, trygghet, öppenhet”, till de mer utförliga, ”prata med varandra, inte om varandra”. Från de i vart fall språkligt begripliga, ”professionalitet som bidrar till rättssäkerhet”, till de i varje avseende meningslösa, ”du är en av oss”. Alla är de bortkastade.

Om inte annat för att ingen väljare någonsin eller någonstans har krävt ett hårdare värdegrundsarbete. 

Vad väljare normalt vill se är att någon tar ansvar när saker går fel. "

4 kommentarer:

  1. När rektorerna på min skola introduerade begreppet värdegrund år 2000 så sa jag att torpargrund är att föredra framför värdegrund, det står jag för än. Även om inte så många hus numera byggs med torpargrund.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Värdegrunden är död. Länge leve torpargrunden!

      Radera
  2. Tonald Drump2019-11-16 16:30

    Vad är en bra värdegrund? Att hänga med och dyrka Mugabe, eller kanske Arafat. Räcker det med att ha den men inte praktisera den? Jag vet inte med säkerhet hur den ser ut man jag vet med säkerhet att Socialdemokraterna inte besitter den.

    SvaraRadera
  3. ...och sen gäller det att kommunicera ut sin fiiina värdegrund.
    T ex som Göteborg, med 235 "kommunikatörer" (vad blir enbart lönekostnaden för dessa?)
    "Kommunikatör", ett ord jag avskyr lika mycket som "samordnare", båda lika överflödiga...

    SvaraRadera