tisdag 19 november 2019

Det är mycket snyggt att Ulf Kristersson är efterklok. Men om han hade varit lite förklok för ett år sedan

så hade Sverige och dess folk haft en bättre chans att rädda oss, våra barn och vår välfärd undan den svarta katastrofen vi befinner oss i och står inför.

Ulf Kristersson, FB: 

-"Den segregation, det utanförskap och den långvarigt okontrollerade invandring som nu driver den grova brottsligheten har naturligtvis inte uppkommit plötsligt. Ansvaret för många års ogenomtänkt politik – och oförmågan att ta itu med problemen – delas av många. Också av mitt parti Moderaterna.

Men statsministern har fundamentalt fel i beskrivningen av verkligheten. Han pratar gärna om brett ansvar, men är inte själv beredd att TA ansvar.

Först och främst: Det är helt fel att det inte skulle gått att förutse den här utvecklingen. Många varnade för den redan på 1990-talet, och ska jag bara nämna en av dem, så är det Mauricio Rojas. Alice Teodorescu Måwe och många andra röster tog vid på 2000-talet.
Därefter har rösterna blivit många och initierade. Problemen med stor invandring och dålig integration – och de långsiktiga riskerna för djupt utanförskap, starka sociala spänningar och grov brottslighet – har lyfts av många och med konstruktiva avsikter. Så utvecklingen har i allra högsta grad kunnat förutses. Men alltför många i politiken bortsåg alltför länge från detta.

Att Löfven ens försöker förneka detta visar hur grunda insikter om Sverige som han och hans regering har. Och det reser betydande tvivel om hur ärligt talet om ansvar egentligen är.


För det andra: Moderaterna erkänner utan omsvep att vi har ett delansvar. Även vi borde ha agerat tidigare, tydligare och kraftfullare. Och i den mån mitt parti har bidragit till att smäda och frysa ut de röster som ville och vågade lyfta problemen, så förtjänar de min och mitt partis förbehållslösa ursäkt.

Att blicka bakåt och lära av misstag och missgrepp är alltså nödvändigt. Men inte tillräckligt. Man måste också TA ansvar genom tydlig politisk omprövning och konkret handling."

4 kommentarer:

  1. Tack. Redan 2001 i augusti (före 911) insåg jag att mena-kultur inte är kompatibelt med västerländska värderingar. Två liv släcktes.

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2019-11-20 03:54

    Kanske på sin plats att alla som nu långt om länge kommit fram till att dom haft fel inte bara erkänner det utan även ber alla man brunsmetat om ursäkt.

    SvaraRadera
  3. Raymond Zweigberg2019-11-20 07:06

    Det räcker inte med ursäkter! Alla som inte velat se verkligheten skall avgå och lämna sina platser till människor som kan och vill.
    Dessutom måste socialdemokrater rensas ut från alla maktpositioner i samhällsapparaten.

    SvaraRadera
  4. Det finns inte en hel ruta kvar i Kristerssons glashus,alla rutor har malts ner till smutsigt mjöl,som ska sopas upp å läggas i en påse.
    Svensson

    SvaraRadera