torsdag 14 november 2019

Desperat förtvivlan som inte rör ansvariga politiker i ryggen.


‎Dominic Summerton‎ till Försäkringskassanupproret!

Vår son är död. Han blev bara 29 år och vi får aldrig träffa honom igen.Försäkringskassan och det omänskliga sätt att behandla människor har sin del i hans död. Det är vi övertygade om.

Efter en allvarlig bilolycka 2013 förändrades sonens liv radikalt. En stor stroke gjorde inte saken lättare. Men trots de stora utmaningar och de många operationer gick rehabilitering rätt så bra och fem år efter olyckan var han hoppfull. Arbetsträning på ålderdomshem var roligt. Han trivdes och var omtyckt av både personalen och de gamla.

I slutet av februari i år kom dock det första bakslaget. ”Försäkringen” hade tagit slut och han fick sluta på dagen på ålderdomshemmet. Ingen förvarning och förstod varför.

Sedan i april i år kom det andra bakslaget. Aktivitetsersättningen halverades. Trots hjälp från Habiliteringen att överklaga gick det inte att ändra på beslutet. Nu blev det svårt för sonen att hålla reda på det som skulle ansökas och när man själv inte är insatt i FK så är det inte lätt som förälder att skilja mellan aktivitetsersättning och aktivitetsstöd. Ansökningar missades och ekonomi gick back samtidigt som sonen blev alltför förtvivlad.

Genom att ha gått miste om det meningsfulla och sin social sammanhang med praktikplatsen förstår vi nu med facit i hand att vi borde ha agerat snabbare. Trots att arbetslivsresurs var inkopplade och saker var på gång valde han att avsluta sitt liv den 1 september. Han orkade inte mer.

Det är så sorgligt och tragiskt att en så fin och omtyckt människa välja denna utväg. Självklart hamnade han mellan stolarna. Han hade behövt mycket mer stöd av folk i hans närhet, vården , habiliteringen, advokat mm. MEN framförallt hade han behövt att bli behandlade som människa och inte bara ett personnummer av Försäkringskassan. 

Nu är det nog! Ansvariga politiker måste ta sitt ansvar och ser till att folk få det stöd de behöver. Folk blir inte bättre av att statistiken blir bättre. De blir bättre av ha förutsättningar för att kunna leva ett meningsfullt liv utan att behöva kriga varje dag.

RIP vår älskade son!

3 kommentarer:

  1. Tonald Drump2019-11-14 15:33

    Försäkringskassan har länge varit en av folkets värsta fiender och droppen var när empatin Strandade på Hällen.

    SvaraRadera
  2. Raymond Zweigberg2019-11-14 18:50

    FK:s agenda fungerar bevisligen.
    Tragiskt att en del av skyddsnätet har bytt sida och driver folk i döden.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sverige blir mer och mer människofientligt för varje dag.

      Radera