lördag 12 oktober 2019

Pierre Schori,Jan Guillou och Ulf Lundell, sorgligast på årets bokmässa i Göteborg.


Jag vet inte om ni sett när journalisten Jesper Johansson från Nya Tider försökt att få Schori, Guillou och Lundell att svara på kritiska frågor om tidigare politiska ställningstaganden.

Jag har tittat på alla tre intervjuerna, som i stort sett är identiska, dvs man ser tre tidigare ungtuppar från barrikaderna, som nu har skrumpnat ihop till gubbs. Riktigt förnäma gubbs, till och med, med dryga människolater och en självtillräcklig attityd. 

De satte den fina näsan i vädret, stövlade rakt fram utan att bevärdiga den unge journalisten med en blick, och vrålade upprört : "det är en SVÄRJEDEMOKRAT HÄR, ta bort honom, vakten! Vakten, vakten se till att avlägsna svärjedemokraten!!"

I Pierre Schoris fall gick det så långt att den f.d arbetarhjälten fick journalisten fängslad av polisen precis som i gamla sovjetunionen.

Ulf Lundell däremot hade en äldre kvinna i sällskap, som tog på sig rollen som privat beskyddare. Det var den altererade kvinnan som försökte fäkta bort intervjuaren, och det gjorde hon rent fysiskt, som om hon beskyddade kronjuvelerna. Paret var högröda i fejan, och Ulf Lundell domderade förgäves efter vakter som skulle befria honom från i hans tycke obehagliga människor.


Tiden har verkligen gått långt när kaxiga rebeller åldrats till de patrontyper som de som unga ville ge långfingret.


Själv kom jag osökt att tänka på Albert Engströms teckningar, som så väl beskrev ömtåliga överklassherrar som Schori, Guillou och Lundell.


10 kommentarer:

  1. Kultursnobbar har alltid varit salongskommunister som älskar alla bidrag och stipendier, och mer än gärna slickar makten i arslet. Leker "rebeller" så länge de är okända, men älskar att frottera sig i salongerna med samhällets skithögar. Blodsven

    SvaraRadera
  2. Alla tre är ju i den åldern när livet plötsligt kan ta slut. Hur ska dessa stöddig typer som alltid varit störst bäst och vackrast och starkast klara av tanken på att en dag inte stå i centrum. Är det kanske rädslan för döden som dom slåss mot.

    SvaraRadera
  3. Tonald Drump2019-10-12 15:19

    Tre förvridna skithögar som tror sig veta bättre än alla andra. Deras åsikter är inget att fästa någon vikt vid.

    SvaraRadera
  4. Svinrika,vänstervridna,enögda,gamla gubbar.
    Tvi vale.

    SvaraRadera
  5. Ulf Lundell vägrade svara på frågan att han har plagierat melodin i Öppna landskap.
    Lars August Lundhs (1838−1916) vårsång "Hör hur västanvinden susar" har inspirerat Lundell, som inledningsvis helt följer denna tonsättning. Det har diskuterats om detta skall kallas plagiat eller citat.
    Skulle tänka mig att frågan blev obekväm för Lundell.
    Likaså om han skulle förbjuda att den ska spelas om Sd tar 20 procent i nästa val.
    Inbilska gubbe...
    Dgdfria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fyllo!
      Sjukdom
      Var snäll mot fanskapet!

      Jungman Jansson

      Radera
  6. SD kanske också kan plagiera melodin?
    "Vi trivs bäst med öppna samtal".
    Tralalalalaaaa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja absolut...fick mig ett gott skratt Tack ;)

      Radera
    2. Skrattar också. Carina är lysande att med korta inlägg väcka mig som börjat misströsta.
      Hur kommer det att sluta? För mig döden, döden (ref Astrid Lindgren) men för våra yngre och deras barn en framtid som är blir värre än döden. Vad bör vi göra?
      - Strunta i klimatet, rädda naturen (miljön) med att drastiskt minska barnafödandet i hela världen. En uppgift som FN borde ta på sig men inte kan då de fattigaste länderna är i klar majoritet och har de högsta födelsetalen,

      Radera
    3. Åh vilket fint beröm! Tack ;-)

      Radera