fredag 18 oktober 2019

Om Adolf Hitler hade levt hade han suttit som ärad medlem i FNs råd för mänskliga rättigheter.


Utdrag ur debattinlägg av Fredrik Malm, L, SvD 2018

Under lång tid har MR-rådet kritiserats för att länder som begår omfattande övergrepp mot mänskliga rättigheter är medlemmar.  

Rådet har blivit en institution där auktoritära stater och diktaturer håller varandra om ryggen för att blockera kritik och fördömanden.

MR-rådet har valt att ensidigt fokusera på Israel. Det kan pågå folkmord, massakrer och massiva övergrepp runt om i världen utan att MR-rådet levererar fördömanden eller ens tar upp frågorna på möten.

Arbetsformerna är ofta bisarra där auktoritära stater försöker tysta talare på sammanträdena. Tidigare fanns i FN en MR-kommission. Den blev kraftigt kritiserad för undfallenhet gentemot diktaturer.

Det räcker att titta på vilka medlemsstater som är medlemmar i MR-rådet, bl.a Saudiarabien, Kuba, Kina, Venezuela, Qatar, Förenade Arabemiraten och Egypten. Inget av dessa länder är demokratier och samtliga beskylls de för kränkningar av mänskliga rättigheter

Rådet har inte blivit en aktör för att driva arbetet för människorätten framåt, utan i stället en institution där auktoritära stater och diktaturer håller varandra om ryggen för att blockera kritik och fördömanden. 

6 kommentarer:

 1. Av detta kan man dra slutsatsen att FN och EU är tummelplatser för världens khazarjudar och har skapats för att slå blå dunster i ögonen på världens övriga befolkning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. khazarjudar-falska judar som tillhör "satans synagoga" enligt bibeln.

   Radera
  2. Precis! Och det är dessa falska judar som hävdar att de är "Guds eget folk".

   Radera
 2. Läser på Text-tv att Sveriges klimatsatsning är förebild för FN. Carin Jämtin och Sida håller i det projektet, ännu mer skattepengar i sjön. Undrar om Sverige är en förebild för världen när det gäller sjukhusvård, tänker på Akademiskas problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sverige är ett ständigt levande - och tragiskt - exempel på räkan som trodde han var en hummer.

   Radera
 3. Om Hitler levt i dag hade han varit FN:s generalsekreterare?

  I mina dystra stunder brukar jag fundera över om det verkligen hade varit sämre för Europa med en nazitysk seger. EU förverkligar vad bara Hitler drömde om.

  SvaraRadera