fredag 18 oktober 2019

Annie Lööf kör hårt med regeringengspariernas trial-and-error metod.

Hittils har det bara varit error.

SVT:  SKL: Gymnasielagen har kortslutit sig själv

Tusentals ensamkommande som fått uppehållstillstånd enligt gymnasielagen ansöker nu om förlängning. Samtidigt kommer ett nödrop från kommunerna om att situationen kring gymnasielagen blivit ohållbar.

– Den här lagen har kortslutit sig själv, säger Anders Knape, ordförande på SKL.Omkring 7 500 ungdomar har hittills fått uppehållstillstånd enligt den nya gymnasielagen. Lagen ger ensamkommande som har fått avslag på sin asylansökan möjlighet att ändå stanna i Sverige om de studerar."Farhågorna med lagen har besannats på punkt efter punkt."

Lärare tvingas ta ett orimligt stort ansvar när deras betygssättning och närvarorapportering kan avgöra frågan om uppehållstillstånd och därmed enskilda livsöden. Många elever har inte tillräcklig utbildningsbakgrund och kunskaper i svenska för att klara studierna. De svårtolkade reglerna skapar stor oro och psykisk ohälsa hos de ensamkommande."

Annie Lööf om hur man tar en katastrof och gör det till en - katastrof. 

3 kommentarer:

  1. Kan ingen leta rätt på Annie L. Vi är nog många dom vill höra hennes kommentar. (eller vill vi det)

    SvaraRadera
    Svar
    1. En papegoja, är det ens någon idé att ställa en papegoja till svars.

      Radera
  2. Tonald Drump2019-10-18 16:55

    Sverige behöver inte de ensamkommande men Annie Lööf behöver en stor sinnesundersökning. Kanske psykofarmaka kan tvätta bort hennes jävla självgoda smil.

    SvaraRadera