måndag 30 september 2019

Varför allt i Sverige misslyckas.

För att ingen myndighet kan någonting och ingen myndighetsperson bryr sig - överhuvudtaget.
SvD: - För flera år sedan hade jag i jobbet möjlighet att träffa kommunala flyktingmottagare och frågade dem om vad flyktingarna hade för idéer om hur de skulle finansiera sina liv i Sverige. Vad hade de för tankar om yrke, arbete och försörjning? Jag möttes av förvånade ansikten och fick veta att detta var inget de talade om. ”Vi upplyser dem om hur de kan få bostad och vilka bidrag de har rätt att få.”
Det offentliga Sveriges tjänstemän upplyser alltså de nyanlända om deras bidrag och rättigheter. Men inget om att Sverige förväntar sig att de ska lära sig språket och arbeta för att försörja sig.

Myndigheternas signaler tycks ha ändrats sedan 1944 och därmed också kraven på de nyanlända.

 Varför är det kontroversiellt att kräva kunskaper i svenska och att man har en plan för hur man avser att försörja sig? Det har fungerat förr och borde också vara en bra rutin även nu.

MART MAANDI är medietränare. mart@maandi.se

3 kommentarer:

  1. Och det finns över 400 myndigheter, ju fler ju sämre fungerar Sverige.

    SvaraRadera
  2. Tonald Drump2019-09-30 13:16

    Det ställs inga krav påflyktingar och tydligen inte på myndighetspersoner heller. Hela Sverige har blivit en skyddad verkstad där tjänstemän bara går till jobbet för att kunna lyfta en lön.

    SvaraRadera
  3. Dessutom är max 5% riktiga flyktingar enligt Geneve-konventionen. Det är alltså migranter d.v.s ekonomiska skäl som de "flyttar" till Sverige för försörjning alltså c.a. 95 % kommer hit för att fortsätta leva som i hemlandet med sin religion och kultur. Rikliga bidrag att leva gott på i Sverige. Att skicka skattebetalande svenskars surt förvärvade pengar till deras "hemländer", pengar (som vi betalat in till staten) som de i sin tur °skänker till sin °religions föreningar och t.ex. moskéer, dessutom skickas en del pengar till div. terrororganisationer, till övriga anhöriga,som sedan kommer till Sverige som °anhöriga° så fort de ekonomiska, första i klanen, fått PUT. De °flyttar° till Sveriges kalla klimat med sina kalla vintrar och som regel tämligen kalla och regniga sommar. Syftet är att de ska kunna ta hit sina anhöriga för de rikliga bidrag de kan få. Dessutom får gamla föräldrar ÄFS, bostadsbidrag, "gratis sjukvård o mediciner", tandvård, skolor till barnen, barnbidrag, retroaktivt barnbidrag m.m. Går inte att räkna upp alla förmåner dessa främlingar från skattebetalande svenskar och °svenskar°
    Med hälsning från ett regnigt , blåsigt och kylslaget Ostliga Götaland.
    Katten Minus

    SvaraRadera