söndag 22 september 2019

Peter Fällmar Anderssons mästrande agendajournalistik på sydsvenskan är inget jag kommer att betala för att läsa.

Däremot kan jag kommentera de tre meningar som är gratis.Peter Fällmar Andersson, sydsvenskan: "Det pågår riktiga krig, Björn.

Sedan i somras tror sig Björn Ranelid vara i krig. Det är han inte." 

Sydsvenskan är ju sydsvenskan, Heidi Avallan är chefstant, Olle Lönnaeus kröniketant och Runsten skribenttant, och ingenting de skriver kommer någonsin att överraska som objektivt och läsvärt. Precis som om man läser Anders Lindberg, Lars Lindström och Jonna Sima vet man redan innehållet.  

Men låt mig i alla fall få såga Fällmar Anderssons överlägset förmätna text om att "Ranelid tror sig vara i krig", och "det är han inte". 

Ehhhh..... hur så, Fällmar Andersson? Vem är du att veta vilka krig Ranelid befinner sig i? Och vem är du att så autokratiskt förneka en annan människas upplevelse? 

Sydsvenskan blir, precis som DN,  bara obehagligare och obehagligare i sin PK-fundamentalism.


En kommentar till Fällmar Anderssons text nedan.

NN: -"Tack för att någon äntligen säger till Björn. Det har verkligen spårat ut i sommar." 

Lyssna på vad NN säger, han tackar sydsvenskan som "säger till" en fri opinionsbildare, en opinionsbildare som enligt sydsvenskan och NN "spårat ur" och måste få en åthutning. För att han tycker en annan sak än sydsvenskan..

Och här en ännu galnare typ, som tycker att om man tycker annorlunda än sydsvenskan så är man en tönt som gör sig till åtlöje(!?!):

NN2 -"Bra skrivet. Ranelid lallar på om krig vilket är direkt patetiskt av en priviligerad person i Sverige. En verklighetsfrånvänd tönt som gör sig till åtlöje." 

------------

Tack och lov finns det också normala människor som vågar kommentera öppet och fritt. 

NN4: - "Det är kanske inte krig i Sverige. Men när kvinnor inte kan gå ute efter mörkret, äldre kan inte gå på Malmös gator utan att bli rånade, skottlossning var och varannan dag. Bomber, bilbränder, moralpoliser, knivskärningar, osv osv då är det stor katastrof. Krig är hemskt och allvarlig fara. Men allt som händer på Malmös gator för många människor är också lika allvarligt. Nu skjuts till och med mammor till döds."

NN5: - "I dagarna ( fredags ) ska en kille göra ett första jobb i Malmö . Centrala Malmö är då stängt” pga, en misstänkt bomb... då rullar nationella bombstyrkan in sina pansarvagnar !!!!, mitt i centrala Malmö. Flera gator stängda , och detta ska betraktas som normalitet idag ... och folk” tycker Björn överdriver ???"


3 kommentarer:

  1. Vad många urusla journalister det finns i Sverige. Som inte granskar makten utan granskar folket för maktens räkning. Media är ju tredje statsmakten, dessutom är många rena skitstövelpar. Hade passat som DDR-journalister.

    SvaraRadera
  2. Ronald Drump2019-09-22 15:43

    Vissa ser blommor, fåglar som kvittrar och regnbågar när de lämnar sitt hem och andra ser verkligheten. Undrar var förnekarna bor och vilka droger de använder.

    SvaraRadera
  3. Tyvärr fick man läsa skiten i HD också!!!!
    Jag skrev till tidningen att man får ju skämmas över deras korkade medarbetare....

    SvaraRadera