torsdag 26 september 2019

Det uppenbara.

Delar ur artikel i SvD.
"Länge tycktes vi bli smartare och smartare – tills det vände. För varje år minskar nu vårt IQ i Norden. Frågan är varför. Och om vi bör oroa oss."

.-------------



"Kunde nedgången ha att göra med gener, som att föräldrar med lägre IQ fick fler – och därmed dummare – barn? Eller att olika invandringsströmmar påverkade – forskare hade sett stora skillnader i IQ utifrån hur utvecklade länderna varit. Eller hade det just att göra med vår utbildning och vårt skolväsende?"


---------------

"Flera europeiska länder hade också de börjat tappa, men flera i svagare takt. USA har fortsatt upp, Sydkorea ökar också kraftigt. Ändå, konstaterade forskaren James Flynn, är det vi ser i Norden sannolikt bara en början. Skolorna blir helt enkelt inte bättre än de var runt 1980, resonerar han i sin artikel. Samtidigt lägger eleverna mindre tid på läxor – och bokläsandet minskar i rask takt." 

Är inte detta EU-politikernas dröm-scenario? Läs Skolverket överger både antiken och stormaktstiden/Barometern.

Carl Lindstrand, FB:

- "När ingriper politikerna mot detta vansinne?
Frågan riktas särskilt till Moderaterna som alldeles för länge varit passiva och lämnat walkover i kulturpolitiken, till båtnad för politiskt färgade radikala postmoderna tankefigurer och på bekostnad av klassisk positivistisk/objektivt vetenskaplig bildning."

4 kommentarer:

  1. Om man importerar människor en masse från länder dör uppmätt IQ-resultat tangerar traditionell svensk imbecillnivå är det inte så konstigt att medel krymper.

    Tvingar man dessutom in normalbegåvade i klasser med lågpresterande är det inte heller det kvantteori att resultaten rasar. Istället för att rädda flertalet så väljer man att rasera hela årskullar i områden som haft dragningskraft på utomeuropeisk invandring.

    Jag skulle inte bli förvånad om räddningen kommer att komma ifrån norra Norrland och glesbygden som har noll och ingen dragningskraft alls.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut. Och denna kunskap är så uppenbar utan alla studier och all "forskning".

      Radera
  2. Tonald Drump2019-09-26 17:46

    Jag vill ME-NA att det beror på invandringen.

    SvaraRadera
  3. Glöm inte att ett outbildat och framförallt ett obildat folk är lättare att styra för socialisterna. Fucka upp skolan och ta in analfabeter verkar vara en del av planen och det har pågått i många år.
    Vad de ytterligare kan ställa till med under de kommande åren fram till nästa val vågar jag inte riktigt ens tänka på.
    Anna666

    SvaraRadera