tisdag 24 september 2019

Det finns idag en sylvass linje mellan de lättköpta och oss som inte går att köpa.

Det går en sylvass linje mellan känsla och förnuft.

Jag kan inte minnas från min barndom eller ungdom att jag kände mig grundlurad och förd bakom ljuset av samhällsetablissemanget. Det fanns ju politisk oenighet mellan höger och vänster och argumenten vässades på båda sidor, överdrifter och påhopp, såklart, men alls inte så uppenbart konstruerade lögner som bl.a dagens FN, EU, regeringar, journalister och politiker för fram som Den Enda Sanningen. 

Ta t.ex de fria fantasierna om invandringens lyckobringande effekter för alla i Sverige, vi minns bl.a DNs svårsmälta rapport om miljonvinsterna för Sandviken. Och statsministers, Jan Björklunds, Annie Lööfs, och de andra köpta typernas absurda desinformation. 

Ta de nu aktuella historierna om de "apatiska" flyktingbarnen. 

Ta det sanslöst häpnadsväckande miljardlurendrejeri med vuxna afghanska karlar som lajvade små pojkar i decennier. 

Ta "gymnasieamnestin". 

Och nu Greta och hennes profithungriga entourage.


  

Och så vi folket - uppdelade i de som lätt lurades och vi som såg med öppna ögon. 

Det är ingen tvekan om vilka som syntes och lät mest i svenska medier, och vilka som enligt samma medier skulle hålla käften, annars åsiktsförföljas.

För varje bedrägeri mot skattebetalarna kommer alltid ett sanningens ögonblick, när  vi som inte lät oss förföras tvingas svälja ett lamt "Vi var naiva", som förklaring till de grova svindlerierna. 

Men de som trodde på gyllene manna med "flyktingar", på piskade barn som tvingats ljuga och bedra, på skäggiga fyrtioåringar som började första klass, de lär sig aldrig.  Nu tror dom t.o.m på en hjärntvättad och brutalt utnyttjad tonåring. 

Och dom "naiva" får lov att fortsätta slå och spotta på oss, som de facto alltid har rätt, och håna oss som okänsliga barbarer. 

Hur mycket mer förolämpning mot människans intellekt ska vi tvingas stå ut med.



1 kommentar:

  1. Tonald Drump2019-09-24 20:06

    De lättköpta har varit alldeles för många under alldeles för lång tid men nu verkar det som att det sovande folket sakta men säkert börjar vakna. Gycklarnas tid är förhoppningsvis snart över och förnuftet börjar sitt segertåg.

    SvaraRadera